Triathlongroep Sterk in Terheijden

Op zondag 9 juni was Triathlon Groep Gemert sterk vertegenwoordigd in de triathlon van Terheijden. Maarliefst zeven triatleten namen deel waarvan zes in de kwart afstand en één in de halve afstand.

De triathlon in Terheijden is een laagdrempelige wedstrijd in een knus dorp die al jaren geliefd is bij de Gemertse triatleten. Ceciel Pas was de eerste die van start ging in de halve afstand (2.5 km zwemmen, 80 km fietsen, 20 km lopen). Voor haar was dit de tweede wedstrijd van het seizoen. Een week eerder volbracht zij al een kwart triathlon in Maastricht. Als nieuweling binnen de Triathlongroep genoot ze met volle teugen in Terheijden en was trots wanneer zij in het heetst van de strijd werd toegejuicht door haar clubgenoten. Na Ceciel’s favoriete looponderdeel finishte ze in een tijd van 5 uur 43 en eindigde hiermee op een knappe 4e plaats. In de kwart afstand (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) maakten Martijn Geerts en Tom van den Elzen hun debuut. Tom is sinds dit jaar als triatleet en sponsor betrokken bij de Triathlongroep. Met 40 km per uur reed hij volle bak en finishte uiteindelijk met een tijd van 2 uur 26. Voor Martijn verliep de wedstrijd gesmeerd. Ondanks de vermoeidheid in de laatste loopkilometers wist hij met een eindsprint nog net voor zijn clubgenoot Richard Dwanna in 2 uur 33 te finishen. Richard kende een sterk looponderdeel en kwam slechts 20 seconden na Martijn over de eindstreep. Thijs van Duijnhoven had zijn race goed ingedeeld. Met een scherpe zwemtijd van 15 minuut 55 en een eindtijd van 2 uur 14 was hij de snelste van de Triathlongroep. Mireille van Schijndel kwam in haar categorie als eerste uit het water en presteerde het om als derde te eindigen in een tijd van 2 uur 50. Zij was hiermee de succesvolste triatlete uit Gemert. Tenslotte, Peter van der Putten, volbracht dit jaar voor de 5e keer de triathlon in Terheijden met een solide tijd van 2 uur 37.