SUPERteams van GAC pupillen scoort punten in Den Bosch!

De 12 Mini/C/B-pupillen Lise, Puk, Daniaya, Justen, Amber, Sem, Meike, Nikki, Timo, Bjorn, Fenne en Menno gingen zaterdag 15 juni naar O.S.S. VOLO in Den Bosch. Dit was de vierde Athletics Champs wedstrijd. Elke wedstrijd laten ze ons weer zien wat voor superteam ze zijn. Super doordat ze allemaal ontzettend gemotiveerd zijn. Zo deed Lise gewoon mee ondanks dat ze kort voor de wedstrijd nog gevallen was. Ze deed alles een klein tandje minder, maar wist toch maar een persoonlijk record bij hoogspringen te halen. Hier wist ze met een hele mooie, goed uitgevoerde sprong een hoogte van 0.75 meter te halen. Meike verraste ons ook bij het hoogspringen. Zij wist wel 30 centimeter hoger te springen dan haar laatste persoonlijk record. Ze sprong maar liefst 0.85 meter hoog. Ook Sem sprong erg hoog en behaalde een hoogte van 0.90 meter.
Super dat alle atleten bij dit onderdeel, hoe moeilijk ook, toch maar springen met de goede techniek en zo doorzetten. Zo was het voor Bjorn nog wat moeilijk, maar hij bleef maar doorzetten. Eerst kwam er nog wat frustratie uit maar daarna deed hij gewoon weer zijn stinkende best bij het volgende onderdeel. Zo behaalde hij bij het stoten met zijn superkrachten wel 3.20 meter. Goed voor een persoonlijk record. Puk en Nikki hadden waarschijnlijk net voor de wedstrijd wat spinazie gegeten, want zij stootten met gemak over de 4.00 meter. Puk stootte 4.10 meter en Nikki 4.20 meter. Beide scores goed voor een persoonlijk record. Amber en Fenne vlogen weer ver de zandbak in! Amber verbeterde haar sprong met 20 centimeter en kwam uit op 2.40 meter. Fenne sprong net wat verder dan haar laatste sprong en kwam uit op 2.90 meter. Daniaya kende haar eigen sprongkracht niet en ging met gemak over de 3.00 meter. Zij sprong 3.10 meter. Timo had een persoonlijk record van 10.00 meter staan bij vortex werpen. Met opperste concentratie en coachende woorden van vader verbeterde hij zijn afstand. De vortex kwam op 11.00 meter uit.
Justen en Menno sloten de wedstrijd als SUPERmannen af met een geweldige duurloop. Zij waren niet moe te krijgen en liepen ruim 1 kilometer binnen 4 minuten. Justen kwam uit op 1050 meter en Menno op 1075 meter. Ongelooflijk wat snel!
Echt niet te geloven hoe geweldig gemotiveerd en leergierig alle atleten zijn. En de enorme inzet werd in Den Bosch dan ook beloond met een tweede plek in de poule. Wij zijn SUPER trots op jullie!

Bij de A-pupillen waren er ook drie SUPER atleten die deze dag eens lieten zien wat ze allemaal in huis hadden. Danique, Giel (van Oosterwijk) en Remco zijn elke training en elke wedstrijd van de partij. Ook in Den Bosch zagen we bij deze 3 atleten weer het plezier in het sporten en daarbij de enorme motivatie om zich te verbeteren. Bij elk onderdeel heerste opperste concentratie en gingen ze ervoor. Zo wist Remco, de snelheidsduivel, 60 meter te lopen in 9.5 seconden. Zijn zus Danique was ook snel en had een goede conditie. Zij wist binnen 6 minuten maar liefst 1200 meter te lopen. Giel liet zijn kracht in zijn armen zien en liet de vortex maar liefst 18.00 meter ver komen. Ook SUPER mooie prestaties bij dit team!

Op naar de volgende wedstrijd. Deze is zaterdag 29 juni bij Oss’78 in Oss.