Mini/C/B/A-pupillen gaan ervoor bij Athletics Champs wedstrijd in Uden!

Met het warme zonnetje in de lucht en met maar liefst 12 Mini/C/B-pupillen vertrokken we naar AV De Keien in Uden. Deze grote groep enthousiaste pupillen lieten weer eens zien hoe goed ze met de trainingen mee hebben gedaan. Wat een verbeteringen waren er te zien. We konden het niet laten om ze deze keer eens te gaan tellen. Justen, Amber, Sem, Meike, Nikki, Timo, Bjorn, Fenne, Maud, Menno, Lonne en Noor wisten in totaal 52 persoonlijke records te behalen. Ongelooflijk! Na de teamestafette, waarbij we altijd keurig rond 3 minuten blijven, kwam het onderdeel hurkhoog. Vol trots keken we naar alle atleten die goed rechtop bleven waardoor de knieën meer ruimte hadden om ingetrokken te worden. De zusjes Noor en Lonne hadden hun eerste Athletics Champs wedstrijd, maar wisten meteen 0.65 meter (Noor) en 0.70 meter (Lonne) hoog te springen. Zo, dat wordt genoteerd bij het eerste rijtje persoonlijke records. Vervolgens was het onderdeel sprint en daar vlogen Nikki en Fenne over de baan. Erg geconcentreerd en met de gedachte om als eerste de finish over te komen bleven zij zelfs onder de 7 seconden. Fenne liep de 40 meter in 6.8 seconden en Nikki in 6.7 seconden. Timo wist, ondanks dat hij zich niet helemaal lekker voelde, ook een persoonlijk record te behalen. Hij liep het in 7.5 seconden. Na een welverdiende pauze volgde het onderdeel slingeren. We denken dat Amber en Sem stiekem thuis samen ook nog hebben geoefend, want wat slingerden ze ver. Amber behaalde 2.50 meter verder dan haar huidige persoonlijke record en kwam op 9.50 meter uit. Sem slingerde 3 meter verder dan zijn huidige persoonlijk record en slingerde 11.50 meter ver. Heel knap bij dit onderdeel was dat er door iedereen mooi recht geslingerd werd (zoals Justen mooi zei ‘voor 12 uur de band loslaten’) en wat schuin omhoog. Iedereen beheerste deze techniek. Na het slingeren kwam 40 meter horden. Bjorn en Meike verbeterde beiden hun record met 6 tienden. Bjorn liep het in een snelle 9.3 seconden en Meike in 9.2 seconden. Maud en Menno waren o.a. kanjers bij vortex werpen. Zij zetten beiden een nieuw persoonlijk record neer. De vortex van Maud kwam 10 meter ver en de vortex van Menno behaalde 18 meter. 12.55 uur stond het laatste onderdeel, meters maken, op het programma. Bjorn wilde bij dit onderdeel alles geven en, ondanks de warmte, gaf hij en alle andere atleten alles wat ze nog in zich hadden. Iedereen liep precies 2 ronden of meer. Met lekkere rode koppies, dorst en een zeer terechte eerste plaats binnen de poule werd de wedstrijd afgesloten. Al het harde werken werd bij trainingen en bij deze wedstrijd werd weer beloond met een eerste plek!
Daarnaast was pupil Nikki deze dag niet moe te krijgen en deed ze ook nog mee met de Van Goghloop in Nuenen. Ze werd daar derde.
We blijven het maar zeggen: Wat zijn wij trots op iedereen zijn/haar inzet, enthousiasme en zeer zeker ook het enorme plezier met elkaar!

Ook op de A-pupillen kunnen we enorm trots zijn! De A-pupillen Giel P., Giel O. , Ella, Hugo, Imke, Danique, Remco en Kyan zette ook hun beste beentje voor. In het warme weer gaven ze alles wat ze hadden. Soms gaf het wel een beetje frustratie en traantjes, omdat iedereen de drive had om zo goed mogelijk te presteren, maar dat werd snel herpakt. Dat resulteerde in mooie uitslagen. Percentueel werden de beste scores bij het onderdeel polsstok ver behaald. Iedereen sprong hier over de 3 meter. Remco sprong 3.10 meter, zijn zus Danique 3.25 meter, Giel O. 3.30 meter, Kyan 3.40 meter, Imke 3.55 meter, Giel P. 3.65 meter en Ella en Hugo 3.95 meter. Daarnaast wisten Kyan en Giel P. met enorm veel kracht ver te stoten. Kyan stootte 5.90 meter en Giel P. stootte 6.40 meter. Imke die ging als een haas over de baan bij 60 meter horden. Zij liep de 60 meter in 11 seconden. Remco en Hugo vlogen weer over de lat bij hoogspringen. Ze behaalden een mooie hoogte van 1.05 meter. Danique, Giel O. en Ella wisten bij het laatste onderdeel, meters maken, ook nog even te schitteren. Zo liep Danique, met stoere zonnebril op, binnen 6 minuten 1225 meter. Giel O. liep 1350 meter en Ella deed er nog een schepje bovenop en liep 1450 meter.
Ook zij konden tevreden naar huis.
Atleten bedankt voor jullie geweldige inzet weer! Ook helpende en coachende ouders bedankt voor deze leuke dag!
Op naar de volgende Athletics Champs wedstrijd in Den Bosch op zaterdag 15 juni!