Bas van de Burgt verdedigt Brabantse Meerkamp titel met verve

GAC Gemert organiseerde de Open Brabantse Kampioenschappen meerkamp. Met temperaturen boven de 30 graden, de vele deelnemers uit heel Nederland, de vele toeschouwers en de fantastische prestaties was het wederom een geslaagd weekend.

Bas van de Burgt uit Gemert slaagde erin om zijn titel bij de senioren te prolongeren met een nieuw puntenrecord. Bas wil zich later dit jaar kwalificeren voor het NK meerkamp en kon zich nu in zijn eerste serieuze wedstrijd van dit jaar meten met zijn concurrenten. Op bijna alle onderdelen benaderde hij zijn beste prestatie ooit en met kogelstoten verbeterde hij zijn persoonlijke record zelfs tot 12.17m. Andere goede resultaten zijn: 15.45 sec op de 110 meter horden, 1.96 meter hoog en 3.60 meter polsstokhoog. Dit resulteerde in een nieuw persoonlijk punten record van 6279 punten.

Grote deelname GAC junioren
Bij de junioren waren er ook bijzonder veel Gemertse atleten die deelnamen aan dit kampioenschap. Bij de jongens C-junioren waren dat Gijs van de Ven, Ben van Boxmeer, Ryan Rooijackers en Jesper Pluijm. Gijs behaalde maar liefst zeven persoonlijke records, waaronder 1.40 meter hoog en 3.29,00 min op de 100 meter. Ben behaalde mooie resultaten op discuswerpen met 17.73 meter en 21.91 meter met speerwerpen. Ryan liet zien dat hij heer en meester is op de 1000 meter. Met een dik persoonlijke record liep hij 2.55,44 min en was hiermee het snelste van alle leeftijdsgenoten. Maar ook met hoog, 1.55 meter en verspringen, 5.28 meter kon hij goed meekomen in het meerkamp geweld. Jesper moet het vooral hebben van zijn speerwerpen, waar hij ook deze wedstrijd weer zijn eigen persoonlijk record verbeterde. Ditmaal tot 34.80 meter. Floor Vulders-Jochems en Alies van Oosterwijk hielden de eer hoog van de Gemertse C-meisjes. Floor had onder andere een mooie speerwerp worp van 21.26 meter en Alies kon zich goed mengen op de 800 meter in 1.59,71 minuut.

Ook de D-junioren waren sterk vertegenwoordigd. Faye van Oorschot was goed op dreef bij de meisjes met 5 persoonlijke records waaronder 12,36 seconde op de 60 meter horden en 3,52 meter bij het verspringen. Sara Schultz wierp de kogel maar liefst 7,73 meter ver weg en de speer 13,99 meter. Bij de jongens kwam Lennard Besselink licht geblesseerd aan de start maar liet zijn kracht vooral zien op de werpnummers. De 3 kilogram zware kogel wierp hij maar liefst 6.43 meter ver weg en de speer lande pas na 20.80 meter in het gras. Daan Kluijtmans sprintte de 80 meter in een snelle 12,10 seconde maar moest daarna helaas geblesseerd het terrein verlaten. Joris Besselink overtrof zichzelf met hoogspringen waarmee hij een nieuw persoonlijk record sprong van 1,45 meter. Ook de 80 meter sprint in 11,72 seconde mocht er zeker zijn.
Valentijn van Berloo liep een snelle 1000 meter in 3.56,71 en stootte de kogel 7.39 meter ver.

Tenslotte was het aan Muna Isgoowe om haar titel bij de Meisjes A-junioren te verdedigen. Ondanks een hardnekkige hamstringblessure die haar al maanden achtervolgt kon ze de meerkamp toch voltooien. Weliswaar niet voldoende voor prolongatie van de titel, maar met enkele persoonlijke records waaronder 8,71 meter met kogelstoten was het toch ook voor haar een geslaagd weekend.

Alle volledige uitslagen van de GAC-ers en overige deelnemers aan de wedstrijd staan op Atletiek.nu