Vijf keer podium voor lopers GAC tijdens Deurne City Run

Zaterdag 25 mei organiseerde LGD Deurne voor de vierde maal haar City Run. Een gezellig evenement met een mooie ronde door het centrum van Deurne. Er kon gekozen worden uit een estafetteloop van vier maal 2500m, een 5km of een 10km. Op alle drie de afstanden waren er lopers van de Gemertse Atletiek Club onder de deelnemers.

Het programma werd geopend met de estafette over 4 ronden van 2500m. WiljoErmers nam namens de GAC het eerste stuk voor zijn rekening. De vorm van Wiljo is weer groeiende en als nestor van het team noteerde Wiljo een keurige tijd van 8.59min. Hij wisselde als de nummer twee in de wedstrijd op Stijn van Dommelen. Stijn kon de afstand met de nummer drie vergroten en noteerde de snelste tijd van het GAC team met 8.55min. Daarna was het de beurt aan Bart Manders. Ook voor Bart was er een zeer goede tijd van 9.14min. Als slotloopster kwam Melissa Bevers in actie. Als enige vrouw in het team liep ze een geweldige race met haar tijd van 9.33min. Helaas moest Melissa het tegen allemaal mannen opnemen waardoor de tweede plek het GAC team net ontglipte. Maar alle lopers waren meer dan tevreden met hun optreden en de derde plek in de wedstrijd met een mooie tijd van 36.42min.
Daarna was het de tijd voor de individuele afstanden over vijf en tien kilometer met klassementen voor lopers en loopsters onder de veertig en boven de veertig jaar.
Christ Korsten liep een goed vijf kilometer en eindigde in de categorie 40+ op een vijfde plek met een tijd onder de negentien minuten. Christ noteerde 18.56min.
Eefje Melssen ging van start met de bedoeling om een goede trainingswedstrijd af te werken. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Eefje te horen dat ze aan de leiding lag bij de vrouwen. Dus was het zaak om haar voorsprong te behouden en was er geen sprake meer van rustiger aan doen. Dit resulteerde voor Eefje in een mooi persoonlijk record en de overwinning bij de vrouwen. Eefje had voor haar 10km een tijd van 43.24min nodig.
Michelle Starren verbaasde zichzelf met haar tijd van 55.34min en werd achtste in dezelfde categorie.
Voor Francien Lenssen was er eveneens een ereplaats. Iedere week gaat Francien beter lopen. En ook in Deurne was ze weer sneller . Met een mooie tijd van 47.20min en een derde plek bij de vrouwen 40+ was Francien dan ook zeer content.
Verrassend was het optreden van Ivo Starren. Ivo hikte al een aantal malen tegen de grens van de 40 minuten aan. In Deurne was het zover. Ivo verpulverde zijn eigen persoonlijke record en bracht het op 39.25min. Met deze mooie prestatie werd Ivo derde bij de mannen. Ara vd Eijnde legde beslag op plek vijf in 40.29min.
Ook voor Jos de Groot was er een podium plek. Jos finishte met een sterke eindsprint en dit leverde hem plek twee op bij de 40+ Zijn tijd 39.23min.