Mini/C/B-pupillen eerste in de poule bij tweede Athletics Champs wedstrijd in Boxtel!

Zaterdag 11 mei gingen 8 fanatieke Mini/C/B-pupillen naar AV Marvel in Boxtel. De rit naar Boxtel (of was het nu toch Boxmeer?!)was al erg gezellig! En die gezelligheid was vervolgens de hele wedstrijd bij alle atleten aanwezig! Net als de C van Concentratie wat leuke gezichtsuitdrukkingen voor de foto’s opleverden! Ook de A van Aandacht was aanwezig en dat zagen we o.a. aan de vele verbeteringen. De laatste trainingen was er voornamelijk erg hard gewerkt aan het verbeteren van de sprongen voor het hoogspringen. Verder kwam de techniek van het stoten tijdens de trainingen ook extra aan bod. Bij deze onderdelen zagen we vandaag dan ook de meeste verbeteringen. Maar ook bij vortex werpen, verspringen en meters maken. Na de teamestafette, waarbij we een vierde plek behaalden, en het onderdeel hindernis pendelestafette was vortex werpen aan de beurt. Lise, Justen, Fenne en Daniaya lieten de vortexen, ondanks wat tegenwind, het veld in vliegen! Lise kwam uit op 7.50 meter, Justen wierp de vortex tot 15.00 meter, Fenne op 15.50 meter en Daniaya wierp maar liefst 17.00 meter! Alle vier mooie persoonlijke records! Lise had het soms wat moeilijk, maar liet haar doorzettingsvermogen zien! Zo sprong Lise bijvoorbeeld bij het verspringen al meteen een persoonlijk record van 2.10 meter! Menno had zijn zinnen gezet op een sprong van 3.00 meter, maar hij overtrof zichzelf en sprong zelfs 3.25 meter! Bij het onderdeel hoogspringen wist hij ook een fantastische prestatie neer te zetten. Hij sprong wel 1.00 meter hoog! Daniaya dacht ‘dat kan ik ook’ en onze hoogspring koningin sprong ook 1.00 meter hoog! Ook Fenne, Maud, Job en Nikki bleven hier niet achter met mooie prestaties. Fenne sprong 0.90 meter hoog, Maud 0.85 meter en Job en Nikki 0.80 meter hoog. Wederom persoonlijke records en allemaal volgens de goede techniek! De spirit zat er dan ook goed in zodat ze na het eindsignaal zelfs niet konden stoppen met springen!
Bij het stoten vlogen de ballen ver het veld in. Met veel wilskracht en kracht vanuit de armen stootte Nikki 3.70 meter. Job, Justen en Fenne gingen zelfs over de 4 meter. Job stootte 4.20 meter, Justen 4.30 meter en Fenne 4.50 meter. De persoonlijke records vlogen ons om de oren! En zoals bij elke wedstrijd eindigden we met meters maken. Hier liet Maud zien dat ze binnen 4 minuten al ruim 2 ronden kon lopen, 825 meter! Al met al een geweldige ochtend waarbij we lachende atleten zagen, omdat het zo gezellig was met elkaar! Ook waren er geweldige prestaties neer gezet en hadden we veel hulp van de erg betrokken ouders (bedankt!). Het weer werkte ook nog mee…en als klap op de vuurpijl konden we deze wedstrijd afsluiten met een eerste plaats in de poule! Wat zijn wij trainsters weer enorm trots op al onze atleten! Vol goede moed en plezier gaan weer op naar de volgende Athletics Champs wedstrijd! Deze is op zaterdag 1 juni bij AV De Keien in Uden.