Mini/C/B-pupillen startten erg enthousiast de eerste Athletics Champs wedstrijd!

Zaterdag 13 april was het dan zover, de eerste Athletics Champs wedstrijd bij Prins Hendrik in Vught. Er was een grote opkomst van 12 deelnemers waardoor er twee groepen van zes atleten waren gemaakt. Na de warming-up volgde de teamestafette. Bij beide ploegen moesten de kinderen nu ieder twee keer lopen. Geen probleem voor alle twaalf de atleten, want zo bleven ze lekker warm met die koude noordoosten wind en konden ze laten zien dat ze het overgeven van het stokje al goed onder de knie hadden. Daarna volgde voor team 23: Amber, Bjorn, Job, Lise, Meike en Timo het onderdeel 40 meter sprint. Timo kwam opgelucht wat later bij het onderdeel, maar sprintte meteen ontzettend snel over de 40 meter baan. Behulpzame en enthousiaste jury Jeroen klokte zijn tijd op 7.6 seconden. Een mooi nieuw persoonlijk record! Ook Meike had de versnelling aan gezet en finishte in een snelle tijd van 8.0 seconden! Ondertussen waren Daniaya, Fenne, Justen, Nikki, Sem en Menno vortex aan het werpen. Hier leek het alsof de vortexen vleugels hadden gekregen, want debutant Menno liet zijn vortex meteen 14.50 meter ver komen! Ook Fenne haalde alles uit de kast en liet de vortex 13.50 meter komen! Verder stonden we met een trotse blik naar Nikki te kijken, want zij liet de vortex maar liefst 12.00 meter ver komen! Alle drie goed voor mooie persoonlijke records! Daarna kwam team 23 bij het vortex werpen. Ook hier zagen we de vortexen het veld over vliegen en landden de vortexen dichtbij onze trouwe mascotte Speedy. Bjorn, Job en Timo lieten de vortex maar liefst 9.00 meter ver komen. Alle drie behaalden hiermee een persoonlijk record. Lise liet de vortex 6.50 meter ver komen. Het bewijs dat zij het GAC-shirt verdiende te dragen en niet haar vader. Ondertussen was team 13 bij hurkhoog. Nikki, die de laatste tijd zo enorm gemotiveerd is en super geconcentreerd de trainingen mee doet, sprong hier 0.75 meter hoog. Wat resulteerde in weer een persoonlijk record. Voor team 23 stond als derde het onderdeel hurkhoog op het programma. Nadat buschauffeur Job ze met de bus veilig bij het onderdeel had gebracht werden hier weer mooie prestaties geleverd. Lise sprong voor de eerste keer hurkhoog op een wedstrijd en wist meteen 0.60 meter te springen. Bjorn verbeterde zichzelf bij dit onderdeel en sprong 0.65 meter. Ook hadden ze hier een nieuw onderdeel bedacht: onder de lat door lopen. Erg leuk om te doen. Daniaya was de hele wedstrijd ontzettend relaxed en erg constant. Tevens blijft zij ook onze hoogspring-kampioen. Ook vandaag sprong ze maar liefst 0.85 meter hoog bij hurkhoog. Team 13 was bezig met slingeren. Hier wist Sem, onze stille wateren hebben diepe gronden, zich te verbeteren met 2 meter. Hij slingerde 8.50 meter ver. Maar ook Justen verbeterde zich op het onderdeel en slingerde, onder toeziend oog van moeder en tevens actieve jury Inge, 8.00 meter ver. Bij team 13 slingerde Amber, Job en Meike ook een persoonlijk record. Amber slingerde 7.00 meter en Meike 5.00 meter. Het gen ver slingeren zal wel in de familie zitten. Ook Job deed in het rijtje mee en behaalde een persoonlijk record van 5.00 meter. Bij 40 meter horden wist Amber zich ook te verbeteren. Ze liep het in 10.1 seconden. Fenne had de hele dag een enorme drive en dat resulteerde o.a. ook in een snelle tijd van 8.1 seconden bij horden. Na horden volgde sprint voor team 13 en daar was superman Menno die in een hele snelle tijd van 6.9 seconden finishte. Als laatste volgde meters maken nog. Sem en Justen liep meer dan 2 ronden in 4 minuten. Sem liep 850 meter en Justen 925 meter. Beiden weer een persoonlijk record erbij.
Kortom: Een zeer geslaagde eerste wedstrijd met enorm veel plezier en inzet van alle atleten!