Geslaagde seizoensopening voor Gemertse atleten

Afgelopen zaterdag werd de eerste competitiewedstrijd van 2019 georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club. Onder een heerlijk stralend zonnetje kwamen meer dan 200 C- en D-junioren uit de regio naar Gemert om deel te nemen aan deze seizoensopening.

Bij de D-junioren meisjes namen deel: Sara Schultz, Suus Kuijpers, Luna Sterken, Faye van Oorschot en Dana Melis.
Dana, Sara, Luna en Faye moesten de spits afbijten met de 4×60 meter estafette. Erg zenuwachtig voor de eerste junioren wedstrijd waren ze wel, maar dat was niet te merken aan de prestatie. Als een speer gingen ze er vandoor en met drie hele mooie wissels finishte ze keurig in 37,33 seconde. Sara moest direct door naar het hoogspringen waar ze gemakkelijk over 1.10m sprong. Dana nam de speer in haar handen om deze heel goed pas na 11.30 meter te laten landen in het veld.
Luna en Faye stonden samen in dezelfde serie van de 60 meter horden aan de start. Keurig aan elkaar optrekkend, finishten ze in de top van het klassement in respectievelijk 12,95 seconde en 13,03 seconde. Anderhalf uur later stonden beide meisjes ook zij aan zij bij de start van de 1000 meter. Dat dit het favoriete onderdeel van Luna is, liet ze wel zien door als derde te eindigen in 3:43,06 min. Faye was iets minder gelukkig met deze afstand maar in het belang van de club liep ze, wat gehinderd door zij-pijn, toch nog 4:23,13min. Dana deed ook nog mee aan kogelstoten waar ze een goede prestaties neerzette met 4.37. Suus kwam pas later op de dag in actie met drie onderdelen die bijna tegelijkertijd plaatsvonden. Bij het verspringen behaalde ze keurig 2.92 meter en 9,17 meter bij het moeilijke onderdeel discuswerpen. Als afsluiter bij de dames stond de 60 meter sprint op het programma. Suus liep een tijd van 11.45 seconde en Sara sprintte heel snel in 10,47 seconde,.

Bij de jongens junioren D namen Valentijn van Berloo, Daan Kluijtmans, Lennard en Joris Besselink deel. Helaas misten de jongens nog een vijdfe atleet, waardoor ze niet helemaal compleet aan de start stonden en dus als team nooit in de top van het totaal klassement konden meedraaien. Individueel presteerden de jongens wel helemaal top. Maar liefst 7 prestaties in de top 8 van het klassement, waaronder twee 2e plaatsen een 3e plaats en twee 4e plaatsen is gewoon super.
Joris liet de concurrentie zien dat ze rekening met hem moeten houden, zowel met kogelstoten als met speerwerpen werd hij 2e. Met 7.51 meter met de kogel en maar liefst 23.40 meter met het speerwerpen ook nog eens twee dikke persoonlijke records. Broer Lennard oversteeg zichzelf met verspringen (3.61 meter) waar hij 7e werd. Ook de 80 meter en de 80 meter horden gingen erg goed in 13,82 seconde en 18,24 seconde.
Daan was ook in vorm en vloog ‘clean’ over 1.35 meter en mistte de 1.40 meter maar op een haartje. Bij het verspringen werd hij 4e door met zijn verkeerde been uit te komen, maar daar toch 3.81 meter mee te springen. Samen met Valentijn liep hij zij aan zij over de 80 meter horden. Daan 7e in 16,32 seconde en Valentijn 6e in 16,28 seconde.
Valentijn werd daarnaast ook nog eens keurig 3e met hoogspringen in 1.40 meter en liep de 80 meter sprint in een snelle 13,05 seconde.
Al met al een hele leuke dag voor zowel de atleten als de begeleiders en met maar liefst 20 persoonlijke records kon de dag niet meer stuk.