Ex Aequo in Triathlon Challenge

Op vrijdag 29 maart stond het derde onderdeel van de Challenge competitie van Triathlon Groep Gemert op het programma. Thijs van Duijnhoven deed wat er van hem werd verwacht en won de 500 meter Swim. Hiermee komt hij op gelijke hoogte in het algemeen klassement met Johan van Eemeren.
Na een loop en fietsonderdeel in de Challenge competitie werd dit keer gestreden om de klassementspunten in de derde triathlon discipline. In het zwembad van Fitland zwommen 15 triathleten een wedstrijd over 500 meter. Thijs van Duijnhoven won overtuigend met een tijd van 7 minuut 12. Met deze overwinning pakt hij de maximale punten en maakt hij zijn achterstand op zijn rivaal Johan van Eemeren goed. Thijs staat nu gezamenlijk met Johan aan de leiding in het algemeen klassement. Laurens van Herpt toonde zijn vorm door in een vlakke race een tijd te klokken van 7 minuut 37 en als tweede te eindigen. Een opvallende rol was er voor oud wedstrijdzwemster Henny Engels. Ondanks dat zij niet deelneemt aan de zwemtrainingen van de Triathlon Groep liet zij zien het zwemmen nog niet verleerd te zijn door verdiend als vijfde te eindigen. Komende van de triathlon vereniging uit Rosmalen en nieuwkomer binnen Triathlon Groep Gemert, Ceciel Pas, maakte haar debuut in de Challenge competitie. De competitie wordt vervolgd op 26 mei met een Bike-Run-Bike.
Uitslag 500 meter Swim: 1. Thijs van Duijnhoven 7.12; 2. Laurens van Herpt 7.37; 3. Johan van Eemeren 8.05; 4. Janny Spiering 8.16; 5. Henny Engels 8.41; 6. Johnny Engels/Mark van Schijndel 8.47; 8. Leon Rooijakkers 8.50; 9. Mireille van Schijndel 8.57; 10. Peter van der Putten 9.10; 11. Jos van Hees 9.12; 12. John van de Wijngaard 9.29; 13. Richard Dwanna 10.14; 14. Ceciel Pas 10.48; 15. Martijn Geerts 10.58.