Ereplaatsen en persoonlijke records voor GAC-ers in Lieshout

Op Koningsdag stond de tweede editie van de Kings &Queens run in Lieshout op het programma.
Maar liefst negentien lopers van de Gemertse Atletiek Club stonden aan de start bij de diverse afstanden. Voor zeven van hen was er na afloop een podiumplek en ook waren er diverse persoonlijke records te noteren.

De allerkleinsten gingen als eerste van start en bij de meisjes zeven jaar was er een prachtige overwinning voor Nikki Ermers. Zusje Alix behaalde bij de meisjes zes jaar een hele mooie vierde plek.
Giel van Oosterwijk verdedigde de GAC kleuren op de 2,5km met een mooie negende plek in 11.52min.
Stijn van Dommelen was niet alleen de snelste GAC-lopers op de vijf kilometer maar ook de snelste van iedereen op deze afstand. De jonge loper verpulverde zijn persoonlijke record en bracht het naar een mooie 18.32min. Een derde plek op deze afstand was er voor Sjoerd Rutten die een ex aequo behaalde met Martijn vd Putten. Zij noteerden 19.42min. Ook voor Bart Manders was er een schitterend nieuw persoonlijk record. Bijna twee minuten was Bart sneller. Zijn nieuwe toptijd is 20.03min. Martijn Stigter en Henk van Eck liepen respectievelijk 21.37min en 22.18min en waren zeer content.
Bij de vrouwen 5km eveneens een overwinning voor GAC. Hier was Inge v Veggel de snelste. Inge loopt met de week beter en is duidelijk weer op de goede weg terug. De tijd van Inge in Lieshout was 21.08min. Alies v Oosterwijk liep naar een derde plek met een persoonlijk record van 21.41min en Laurie Santegoeds werd mooi vierde met eveneens een persoonlijk record van 22.29min. Een niet geheel fitte Rowena vd Vossenberg kwam tot 24.28min. En Annemieke Pluijm noteerde 37.40min.
Een afstand van zeven komma vijf km stond ook op het programma. Hier kwam Jos de Groot net wat te kort voor de overwinning. Een goede tweede plek dus voor Jos met een tijd van 28.54min. Wout Vinken mocht het podium compleet maken met zijn derde plaats en tijd van 30.59min. Jelle van Oosterwijk liep een hele goede wedstrijd en zag dit beloond met een fraaie vierde plaats in een persoonlijk record. De tijd die Jelle noteerde was 32.05min.
Last but not least de tien kilometer. Christ Korsten behaalde in de wedstrijd bij de mannen een vijfde plaats en een goede tijd van 39.00min en Maarten Manders eindigde nog net in de top tien met zijn tijd van 43.39min. Voor Francien Lenssen was er in Lieshout een vijfde plek bij de vrouwen en een tijd van 48.03min.
Tevreden lopers dus in Lieshout en een goede generale voor de Gemert City Run over twee weken op 11 mei.