Trainingsweekend 16/17 maart 2019

Zaterdag 16 maart en zondag 17 maart stond er voor de pupillen en de junioren het jaarlijks terugkerende trainingsweekend op het programma. Met zo’n 30 deelnemers per dag was het wederom een geweldig weekend!
Zaterdag werden de atleten welkom geheten en werd er gestart met een warming-up waarbij alle deelnemers samen aan mee deden. De hele baan was gevuld met fanatieke atleten! Martijn zorgde ervoor dat alle spieren goed warm werden! Na de warming-up werden de pupillen en junioren gesplitst en stond het onderdeel werpen centraal. De pupillen kregen een vortex training van Sonja en Sandra. Hier werd er o.a. flink gestreden om wie de meeste pylonen van de hoogspringbak kon werpen. Er was een groep die meteen voor stond, maar die op het einde helaas toch de overwinning aan een andere groep moest geven. Het was mooi om te zien dat het zo’n strijd was, maar dat ze ook goed om konden gaan met verliezen.
De junioren kregen een training speerwerpen van Roderick en Martijn. Geconcentreerd, fanatiek en wat humor erbij lieten alle junioren de speren, na wat oefeningen, over het veld vliegen. Na een korte pauze stond voor de pupillen en de junioren horden op het programma. Bij de pupillen werd er veel gelopen. De beenspieren werden goed gebruikt. Sommige atleten werden daar zondag en maandag dan ook nog aan herinnerd met de spierpijn die ze hadden. De junioren kregen een goede opbouw van de techniek van hordelopen en de tijd vloog voorbij.
Iedereen was erg actief geweest en zagen al uit naar, wat inmiddels traditie is geworden, de broodjes knakworst.Onze geweldige hulpouders Jose, Sabine en Eefje zorgden ervoor dat niemand iets te kort kwam en de buikjes van de atleten goed gevuld waren voor het actieve middagprogramma. Na de lunch stond voor de pupillen een Athletics Champs wedstrijd op het programma. De junioren gingen kogelstoten en kregen nog een duurloop.
De pupillen zetten hun beste beentje voor bij de onderdelen ver, hurkhoog/hoog, sprint en vortex. Met ook hier geweldige hulp van 2 ouders, Karin en Johan, die de resultaten noteerden van de atleten. Ondertussen dat de pupillen erg gefocust waren bij de wedstrijd waren de junioren gefocust op een enorme plas water. Tja, wat doe je daarmee…er doorheen rennen en zo nat mogelijk worden. Nat en met een enorme glimlach op hun gezichten kwamen de meeste junioren dan na het kogelstoten bij het onderdeel duurloop. Hier werd gestreden om wie de meeste tennisballen, d.m.v. ronden lopen, binnen 6 minuten had verzameld. Er werd hier bij de tweede keer helemaal niet vals gespeeld (ahum)!
Rond 15.00 uur was iedereen klaar en kon iedereen moe en voldaan naar huis.
Zondag 17 maart waren de pupillen alleen de ochtend aanwezig. Ze speelden het spel Mastermind . Ze probeerde door allerlei oefeningen te doen een code te kraken. Het was een spannende strijd van de twee groepen en deze eindige uiteindelijk in een gelijkstand. Na een heerlijk snoepje en wat drinken werden ze opgehaald door de ouders.

De junioren hadden een ochtend-en een middag programma. Zij kregen een warming-up van Jeske en dat was nodig! Ze hadden wat spierpijn na de zaterdag! Verder kregen ze van Roderick een training estafette en van Martijn en Jeske een verspringtraining.
Na de welverdiende knakworsten-lunch eindigde ze de dag met het spel ‘Jachtseizoen’.
Een uur lang werd de ene groep opgejaagd door het andere team, via GPS werd het jagende team automatisch iedere 5 minuten de locatie doorgespeeld van het opgejaagde team. Verstoppend, wandelend, lopend en vooral rennend door een deel van Gemert is het ene team maar ternauwernood uit de handen gebleven van het andere team. Voldaan, vies (door de modder moeten rennen) en vermoeid (vooral de trainers!) waren ze weer terug gekeerd naar de atletiekbaan. Na wat drinken en een appel zijn ze naar huis zijn gegaan. We hebben met z’n allen weer een gezellig en sportief weekend gehad waarbij we weer veel mooie herinneringen gemaakt hebben!
Deze herinneringen zijn ook vastgelegd door Mary die weer klaar stond voor het maken van foto’s!
Bij deze bedanken wij al onze super fanatieke kinderen voor hun deelname, het willen leren en sportief bezig zijn. Verder bedanken wij alle hulpouders en trainers voor hun enorme inzet en bedanken wij de ouders die hun kinderen coachten!

Martijn en Sandra