Persoonlijke records voor GAC-lopers in St. Anthonis

De halve marathon van St. Anthonis is voor veel lopers in en buiten de regio een jaarlijks terugkerende loop op de agenda. A.V. Olympus heeft in de boswachterij een mooie ronde over de halve marathon afstand uitgezet en ieder jaar weer trekt dit een groot aantal lopers.
Daarom zagen we op 16 maart 2019 weer een flink aantal leden van de Gemertse Atletiek Club aan de start.
Even leek het weer nog roet in het eten te gooien. Maar tijdens de wedstrijd was het droog en de paden waren goed te lopen. De wind…dat was af en toe wel een dingetje maar dat was aan de prestaties niet te zien.

Bij de vrouwen senioren was er een overwinning voor Cindy vd Avoort. Cindy is in voorbereiding op de marathon van Rotterdam en gebruikte deze halve marathon als voorbereidingswedstrijd. Er rolde een mooie 1.31.23uur uit voor Cindy dus dat beloofd een mooi marathondebuut over een paar weken. Een niet geheel fitte Eefje Melssen toonde karakter door toch door te zetten op haar halve marathon en met een eindtijd van 1.43.12 mocht Eefje zeker niet ontevreden zijn.
Tri-atlete Mireille v Schijndel finishte in een keurige 1.57.15uur.
Erwin v Dommelen liep een sterke race. Kon zijn tempo, ondanks de wind, goed vasthouden. Erwin finishte in een prachtig nieuw persoonlijk record van 1.20.32uur en dit leverde hem de derde plek op bij de M45. Clubgenoot Edwin Kok kwam hier als de nummer vier over de meet in 1.21.04uur.
Stefan v Oosterwijk loopt op 7 april ook de marathon van Rotterdam. Dus ook voor Stefan was St.Anthonis een test. Een prima test met 1.24.20uur en een derde plek M40.
Ivo Starren en Jordan v Lee waren gebrand op een tijd onder 1.30uur. Er werd hard voor getraind en in St. Anthonis moest het gebeuren. Even nog leek een kuitblessure bij Jordan roet in het eten te gooien. Maar het ging crescendo in de staatsbossen. Beide mannen verpulverden hun persoonlijke records met voor Ivo een tijd van 1.28.41uur en Jordan 1.28.42uur. Top gelopen!!!
Ara vd Eijnde richt ze meer en meer op de wat langere afstanden en maakte zijn debuut op de halve marathon. Voor Ara rolde er een mooie tijd uit van 1.31.17uur op zijn eerste halve marathon.
Jos de Groot werd net vierde bij de mannen50. Net geen podium dus maar wel een mooie tijd van 1.29.23uur voor Jos.
De nestor van de lopers Antoon Bekkers kwam tot 2.05.30uur en zat met deze tijd maar vier tellen boven zijn eigen clubrecord bij de M75. Chapeau!!
Tijdens de halve marathon word er ook een wedstrijd over 5km gelopen. Fannie v Bree trok de overwinning bij de V40 naar zich toe in een tijd van 21.57min. Jelle v Oosterwijk liep een goede wedstrijd met een mooie tijd van 21.26min. Henk v Eck en Jan Vos finishten in respectievelijk 23.57min en 25.19min. en Henny Dekkers kwam na 26.05min. over de streep.