Mini/C/B-pupillen sluiten het cross-seizoen geweldig af met de Clubcross!

Zondag 24 maart werd het cross-seizoen afgesloten met een ronde van 1250 meter op en rondom onze eigen baan. Bij deze Clubcross hadden we een geweldige opkomst van 15 fanatieke atleten. Iedere pupil had er zin in en deed enorm zijn/haar best. De warming-up werd al heel actief mee gedaan met hierbij al wel de nodige spanning: hoe was de ronde ook alweer? Gelukkig hadden de meeste de ronde al eens in een training geoefend, hadden we het nogmaals laten zien en was het weer goed uitgezet met pylonen en linten. Bij de startlijn werd de spanning al minder. Nu waren ze allemaal gefocust om de ronde zo snel mogelijk te lopen. In opperste concentratie stonden ze klaar. Na het startsignaal gingen ze met een enorme vaart van start. Vele ouders juichten ze toe en ze liepen het eerste stuk maar harder en harder. Zo probeerde Bjorn weer zijn eerste plek te behouden. Hij werd dan ook eerste van de jongens Mini-pupillen met een tijd van 5.44 minuten. Ondanks een moeizame start van de dag wist Mini-pupil Job een tweede plek te behalen met 6.10 minuten. Als derde Mini-pupil volgde Timo die ook super snel de finish over kwam in een tijd van 6.57 minuten. Bij de meisjes mini-pupillen wist Lisa van D., die al fanatiek vele wedstrijden mee heeft gedaan,een eerste plaats te behalen. Zij liep 1250 meter in 6.41 minuten. Bij de jongens C-pupillen was Siem de enige loper. Hij liep de ronde in 6.45 minuten en stond apetrots op podiumplek nummer 1. Bij de meisjes C-pupillen liepen 4 meisjes: Meike, Nikki, Maud en Fenne. Meike had haar tactiek voor de wedstrijd al bepaald: rustig aan beginnen en dan steeds sneller. Dit werkte erg goed, want deze cross was de beste loop die ze dit seizoen gelopen heeft. Ze werd vierde met een geweldige tijd van 6.39 minuten. Nikki had de warming-up erg goed geconcentreerd mee gedaan zodat haar spieren goed warm waren. Ook was ze erg gefocust met het lopen en dat resulteerde in een derde plek met 6.12 minuten. Maud, waarbij, zoals ze zelf zegt, plezier het belangrijkste is, liet zien dat je met veel plezier een tweede plek kunt behalen met 6.09 minuten. De snelste bij deze meisjes was Fenne. Ze werd eerste met 5.54 minuten. En dit is gelukkig later ook nog vastgelegd op de foto. Bij de meisjes B-pupillen namen Daniaya, Puk en Lisa het tegen elkaar op. Daniaya is elke wedstrijd van de partij en ook bij deze liet ze weer zien wat ze in haar mars had. Ze finishte derde met een tijd van 6.55 minuten. Puk haalde ook alles uit de kast en behaalde een tweede plek met 6.43 minuten. Lisa wilde een van de snelste te zijn en liep erg gedreven de ronde. Haar gedrevenheid werd beloond met een eerste plaats met 6.04 minuten. Bij de jongens B-pupillen hadden we een echte kanjer in ons midden. Miquel heeft net een paar proeftrainingen gedaan en liep deze wedstrijd al mee. Hij gaf meteen alles en wist al 800 meter aan een stuk flink te rennen. Dat belooft nog wat als hij blijft trainen. B-pupillen Justen en Menno waren erg aan elkaar gewaagd, maar deze keer kon Justen hem voor de finish niet meer inhalen en werd Menno eerste met een hele snelle tijd van 5.23 minuten. Justen volgde op een tweede plek net na Menno met de tweede snelste tijd van alle Mini/C/B-pupillen samen. Hij liep het in 5.24 minuten.

Daarnaast werd ook nog de uitslag van de interne competitie van de cross bekend gemaakt. Je moest hiervoor aan minimaal 4 wedstrijden hebben mee gedaan. In totaal kwamen hiervoor 5 pupillen in aanmerking. Helaas was Sam er niet, dus waren er 4 pupillen. Bij de Mini-pupillen jongens mocht Bjorn wederom het podium op de eerste plek betreden. Bij de meisjes C-pupillen stond Maud op de eerste plek en Fenne op de tweede plek.
Bij de B-pupillen mocht Justen de eerste prijs in ontvangst nemen.
Wij trainers zijn supertrots op al onze pupillen en gaan nu weer een sportief zomerseizoen tegemoet met athletics champs wedstrijden!