Geslaagde laatste indoor wedstrijd voor GAC-jeugd

Met zeven CD-junioren kwam de Gemertse Atletiek Club sterk aan de start bij de laatste indoorwedstrijd van het seizoen. In de door OSS’78 georganiseerde wedstrijd nam GAC twee gouden en een zilveren medaille mee naar huis. Voor alle atleten stond een 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen op het programma.
Goud was er voor Joris Besselink bij de D-junioren, die een goed seizoen afsloot met maar liefst drie persoonlijke records. 6.3 seconde op de sprint, 1.30m hoog en 7.13m met kogel. Valentijn van Berloo nam in dezelfde categorie de zilveren medaille mee naar huis. Met PR’s op kogel en de sprint van respectievelijk 7.15 meter en 6.8 seconde kon Valentijn ook terugkijken op een mooie wedstrijd. Lennard Besselink wist zichzelf ook driemaal te verbeteren. Met 7.0 seconde op de sprint, 1.20 meter hoog en 6.45 meter met de kogel behaalde hij een keurige 7e plaats.
Bij de meisjes waren het Sara Schultz en Faye van Oorschot die de GAC kleuren verdedigde. Sara haalde twee records: 7,3 seconde op de sprint en 6.52 meter met de kogel. Bij het hoogspringen was ze een beetje zenuwachtig maar sprong ze toch een keurige 1.10meter. Faye deed lange tijd mee voor de podiumplaatsen, haar twee nieuwe persoonlijke record op 40m sprint in 6.8 seconde en 6.25 meter met kogelstoten, en een evenaring van haar eigen record op hoogspringen (1.15m) leverde haar uiteindelijk een 4e plaats op in het eindklassement.
Bij de C-junioren kwam Ralf Kluijtmans aan de start. Hij behaalde op alle drie de onderdelen een overwinning en eindigde dus op een mooie eerste plek in het eindklassement. Met 5.4 seconde op de sprint, 1.55 meter hoog en 9.35 meter met de kogel kon een eerste plaats hem niet meer ontgaan.
Voor de jeugd was dit de laatste indoor-wedstrijd. Binnenkort is de laatste afsluitende clubcross en over 4 weken begint de eerste outdoor wedstrijd op de baan alweer.

Op de foto: Faye en Sara aan de start van de sprint.