Triathlongroep en Gemertse Atletiek Club 25 jaar samen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Triathlongroep Gemert zich aansloot bij de Gemertse Atletiek Club. Deze groep is ontstaan uit een drietal enthousiastelingen die vol belangstelling in 1985 de eerste kwart triathlon van Gemert aanschouwden. Tijdens deze eerste editie deden oud lid Frank Wessels en huidige leden Laurens van Herpt en Piet Verbruggen al mee.

Triathlongroep Gemert 1988

Gefascineerd door de triathlonsport staat desbetreffend groepje bestaande uit Ferdinand Kersten, Coen van Schijndel en wijlen Bennie Smits in 1987 ook aan de start van deze Gemertse triathlon. Al snel groeide het groepje begin 1988 uit tot tien triatleten, waarvan Coen van Schijndel en Laurens van Herpt nu nog steeds lid zijn. De groep sloot zich vervolgens aan bij zwemvereniging Hydra. Begin jaren negentig ontstond er een ware triathlon hype in Gemert en omstreken. Overal in de regio werden triathlons georganiseerd waarin Triathlongroep Gemert (TGG) regelmatig podiumplaatsen opeiste. Het eerste clubhuis werd het oude snoepwinkeltje bij het zwembad dat destijds overgenomen was door Sportschool Vos, één van de eerste sponsoren van TGG. Mede door kartrekkers Ferdinand Kersten en Frank Wessels groeide het aantal leden van TGG naar 55 en behoorde tot de grootste triathlon groepen van Zuid Nederland. De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) begon druk uit te oefenen om aan te sluiten. In 1994 is TGG samengegaan met de Gemertse Atletiek Club (GAC) waardoor zij onderdeel werd van een echte vereniging en daardoor lid kon worden van de NTB. GAC was blij met deze fusie omdat hun ledenaantal met 55 steeg waardoor de aanleg van een kunststof baan meer draagvlak kreeg. In de jaren daarvoor maakte TGG al gebruik van de accommodatie van de GAC want zij organiseerden samen de befaamde Run Bike Run. In deze wedstrijd gingen 10 jaren achtereen de Nederlandse top met elkaar de strijd aan rondom de Gemertse atletiekbaan. Dankzij de samenwerking met GAC en ZV Hydra beschikt TGG over geweldige faciliteiten: twee gezamenlijke zwemtrainingen in het zwembad bij Fitland, een gezamenlijke looptraining op de atletiekbaan en een gezamenlijke combinatietraining bij GAC. Anno 2019 heeft TGG een ledenaantal van ruim 30, wordt vertegenwoordigd door 6 coördinatoren en heeft diverse sponsoren die hun een warm hart toedragen waaronder één sponsor al vanaf het begin! TGG biedt de mogelijkheid om de triathlonsport te beoefenen op recreatief- of wedstrijdniveau, als triatleet of duatleet. Binnen de groep wordt elk jaar met enthousiasme deelgenomen aan de Challenge competitie, de clubwedstrijd en de Koppelcross die samen met de Zondag Ochtend Training van GAC wordt georganiseerd. Mede dankzij GAC en ZV Hydra kunnen leden van Triathlon Groep Gemert met veel plezier op hun eigen niveau zwemmen, fietsen en lopen. Wij hopen nog vele jaren onderdeel te zijn van beide verenigingen.