Triathlon Challenge gestart met cross en ATB-race

De Challenge competitie van Triathlongroep Gemert is weer van start gegaan. Deze competitie wordt elk jaar binnen de Triathlongroep georganiseerd en bestaat uit zwemmen, fietsen, lopen of een combinatie daarvan. Na twee onderdelen, een cross en een ATB-race, neemt de Helmondse triatleet Johan van Eemeren de leiding in het algemeen klassement.

De competitie is gestart op zondag 10 februari met de Commanderije Cross die gelopen werd rondom strandbad Nederheide in Milheeze. Deze cross wordt elk jaar georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club. Dertien triatleten trotseerden in barre weersomstandigheden het drassige en modderige parcours en streden om de eerste klassementspunten. De tijd werd opgenomen na drie ronden, oftewel 7.2 kilometer. Johan van Eemeren was de snelste op het loodzware parcours en pakte daarmee de eerste maximale punten. Thijs van Duijnhoven eindigde op slechts 20 seconden als tweede en Willem van der Krieken complementeerde het podium als derde.

Op zondag 24 stond het tweede onderdeel op het programma, een ATB-race over 12 kilometer in 5 ronden bij Boekels Ven. In tegenstelling tot het eerste onderdeel lag het parcours er droog en snel bij. Na de gezamenlijke start werd er voluit gesprint over het lange gravelpad om goed vooraan te zitten. Het was Richard Dwanna die als eerste door de eerste bocht ging en een ronde lang op kop fietste. Na de eerste ronde demarreerde het duo Leon Rooijakkers en Johan van Eemeren. Leon was oppermachtig en Johan kon het wiel van hem in de derde ronde niet meer houden. Leon kwam met ruime voorsprong als eerste over de streep gevolgd door Johan. In de strijd om de derde en vierde plek wist Thijs van Duijnhoven op tactische wijze Richard Dwanna in de laatste ronde te passeren waardoor Thijs voor Richard als derde eindigde.

In het algemeen klassement neemt Johan na twee onderdelen de leiding, gevolgd door Thijs, Peter van der Putten en Leon. Henk Martens, die dit jaar een gooi wil doen naar het podium, bezet een mooie vijfde plaats. De volgende editie, een 500 meter swim, is gepland op 29 maart en wordt een prooi voor de sterkste zwemmers.

Stand algemeen klassement: 1. Johan van Eemeren 57; 2. Thijs van Duijnhoven 52; 3. Peter van der Putten/Leon Rooijakkers 44; 5. Henk Martens 42; 6. Martijn Geerts 40; 7. John van de Wijngaard/Richard Dwanna 39; 9. Janny Spierings 37; 10. Hans Vervoort/Willem van der Krieken/Jos van Hees 36; 13. Wilbert van den Boom 35; 14. Mireille van Schijndel/Henny Engels; 16. Johnny Engels 32; 17. Laurens van Herpt 28; 18. Ton van Duijnhoven 26;