GAC-atleten actief op vernieuwde Nederheide-Commanderije cross-parcours

Drassig, modderig en veel regen….dit weerhield de atleetjes niet om mee te doen met de vernieuwde Nederheide-Commanderije cross op zondag 10 februari.
Bij de Mini/C/B-pupillen deden er in totaal 17 atleten mee.
Tien minuten voor starttijd stonden de jongens en meisjes B-pupillen te popelen om te starten. Zij liepen 2 ronden naast en op het strandbad van Nederheide. In totaal 830 meter. Door het drassige gras, op het natte strand liepen ze met alle energie de ze hadden de ronden. Dit resulteerde in een podiumplek voor Justen de Vries. Hij werd tweede met 3.47 minuten. Menno van Schijndel had zijn allereerste cross-wedstrijd en werd vierde met een mooie tijd van 3.54 minuten. Sem eindige, met een mooi constant tempo, op een vijfde plek met 5.09 minuten. Bij de meisjes B-pupillen stond Lisa Schrama vol trots en met een glimlach op het podium. Zij werd tweede met 4.04 minuten. Lidia Habtay Fessaye liep ook haar eerste cross en werd met 4.36 minuten vijfde. Net na Lidia kwam Puk Geerts binnen op een zesde plek in 4.38 minuten. Daniaya van der Heijden was ook weer van de partij en zij wist als zevende te eindigen met een hele mooie tijd van 4.49 minuten. De C en Mini-pupillen stonden ook ruim voor starttijd al klaar. De jassen al uit en in een actieve starthouding stonden ze ongeduldig op het startschot te wachten. Bij de meisjes C-pupillen was het erg spannend. Maud Jansen liep aan kop, maar werd net voor de finish nog ingehaald. Ze eindigde als tweede en had de ronde in precies 4 minuten gelopen. Fenne Hurkens gaf voor de start nog de laatste instructies aan haar broertje en eindigde zelf als vierde in 4.30 minuten. Nikki Ermers, die alles rondom de wedstrijd ook interessant vond, werd vijfde met 4.48 minuten, Meike Bevers zevende met 4.54 minuten en Lynn Starren werd achtste met 5.13 minuten. Bij de jongens Mini-pupillen had Bjorn weer een ontzettende drive om te winnen en dat deed hij dan ook. Hij werd eerste in 4.06 minuten. Ook Job de Wit ging er weer vol enthousiasme tegenaan en werd met 4.13 minuten tweede. Timo van de Eijnde kwam helaas net naast het podium. Hij werd vierde met een tijd van 4.43 minuten. Het broertje van Fenne, Tobias Hurkens, moest er hard voor werken, maar dat werd beloond met een mooie tijd van 5.03 minuten. Bij de meisjes mini-pupillen ging Amber Bevers er helemaal voor en werd eerste met een tijd van 4.32 minuten. Met verdiende medailles en een lekkere koek, podiumplekken, vieze schoenen en kleding en rode gezichten konden alle pupillen moe maar voldaan naar huis. Op naar de volgende cross: de GAC-clubcross op zondag 24 maart.
Voor meer uitslagen (lange en korte cross mannen/vrouwen, cross recreanten van mannen/ vrouwen, cross A-pupillen, D-junioren en A-B-C atleten) klik hier.