Ere-plaatsen voor GAC-lopers in eindklassement Limbracrosscompetitie

Crossen in de lente daar leek het afgelopen zondag 17 februari op tijdens de laatste wedstrijd van de Limbracrosscompetitie in het Limburgse Haelen. Genieten in het zonnetje bij een graad of zestien voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.
In diverse categorieën moest er nog gestreden worden om een plekje op het podium voor de eindklassering en natuurlijk werd er ook gelopen om de podiumplekken van de Leudalcross.

Zoals gebruikelijk werd gestart met de lange cross over ongeveer negen kilometer voor de mannen en vrouwen. De snelste GAC-loper in Haelen was Edwin Kok die na een goede wedstrijd als de nummer bij de M45 finishte. Stefan v Oosterwijk finishte een half minuutje na Edwin en werd derde bij de M40. Weer dertig tellen later zagen we dat bij de mannen senioren Ara vd Eijnden het beste voor het laatst bewaard had. Hijexcelleerde in Haelen met een prachtige achtste plek na een heel goed opgebouwde race en een zeer snelle laatste ronde.
Jos de Groot, nog wel niet helemaal GAC-lid, trok de overwinning in de klasse M50 naar zich toe en een zeer tevreden Maarten Manders mocht hier plaats nemen op plek twee. Het was voor de eerste keer dat Maarten zonder problemen het hele crossseizoen af heeft kunnen werken.
Zoals ieder week deed Georgy Sinelshchikov ook in het Limburgse goed mee in de categorie M55. Ditmaal resulteerde dit in een vijfde plek aan de meet.
Voor Adriaan Dekkers was er opnieuw een podiumplek bij de M60. Na een sterke race finishte Adriaan op een overtuigende tweede plaats. Henk v Eck liep eveneens een goede wedstrijd en was na afloop zeer content met zijn zevende plek in dezelfde M60 klasse.
De twee vrouwen van de Gemertse Atletiek Club op de lange afstand behaalden beiden een mooie podiumplek in de wedstrijden. Voor Natalia Fokina was er de eerste plek bij de V45 en een niet geheel fitte Eefje Melssen legde beslag op plek twee bij de vrouwen senioren.
Martijn Stigter liep de korte cross over ruim vier kilometer en sloot deze af met een tiende plaats M45.
Bij de B junioren jongens finishten Bart Manders en Jelle v Oosterwijk allebei met een sterke eindronde en dit leverde hen respectievelijk plek acht en negen op. Voor Jeske vd Ligt was er een zesde plek bij de MB.
Uitslagen junioren: Alies v Oosterwijk zesde MC, Danique Adriaans achtste MPA, Remco Adriaans 23ste JPA, Giel v Oosterwijk 34ste JPA en Bjorn Adriaans tweede jongens mini pupillen.

Voor de eindstanden van de Limbra betekenden deze uitslagen :
Een eerste plek bij de jongens mini pupillen voor Bjorn Adriaans. Een eerste plek vrouwen lange cross voor Natalia Fokina en een eerste plek M50 voor Jos de Groot.
Tweede plaatsen voor Maarten Manders bij de M50 en Eefje Melssen vrouwen senioren lange cross. En een derde plek op het podium bij de M45 voor Edwin Kok en eveneens een derde plek voor Melissa Bevers bij de vrouwen korte cross. Overige eindklasseringen limbracross.nl