De atleet van de maand is Xanne van de Valk

Xanne is altijd aanwezig en altijd vrolijk. Zelfs als ze van haar pestende trainer een looptraining krijgt, blijft ze lachen en haar duim opsteken met de woorden “lekker getraind hoor, toppie” (zonder spoor van sarcasme…) In de wintertijd is ze ook altijd te vinden op de baan, al dan niet getooid in een ENORME sjaal, zo groot dat het wel een deken lijkt. Af en toe wordt er dan door haar gemeld dat het toch wel erg koud is, en dat ze verlangd naar de lente en leukere onderdelen dan lopen, en circuitjes.
Het liefst is Xanne aan het kletsen met haar vriendinnen op de club. Toch doet ze alle onderdelen fanatiek mee. Helaas wordt ze op het moment geplaagd door een blessure in haar voet waardoor niet alles even makkelijk gaat. Iedere training is er wel een momentje dat het even niet meer gaat. Het is dan niet erg dat ze het een stukje rustiger aan doet, het siert haar dat ze er iedere keer is. Binnenkort wordt ze aan haar voet geholpen, en hopelijk valt de revalidatie mee.
Zodra die voetklachten over zijn kan ze er weer volle bak tegenaan. Enthousiast tijdens de trainingen, en fanatiek tijdens de wedstrijden. Het warme weer komt er hopelijk weer vlug aan, net als de mooie onderdelen van atletiek. Tot die tijd mag Xanne van de Valk zichzelf: “Atleet van de maand Februari” noemen. Gefeliciteerd Xanne!