Vier maal podium voor GAC-atleten in Venray

Zondag 27 januari 2019 werd in Venray alweer de één na laatste wedstrijd van de Limbra competitie gelopen. Na de sneeuw van afgelopen week was het afwachten hoe het parcours erbij zou liggen dit weekend. Nou, alle zorgen waren voor niks. De paden waren helemaal droog, alle sneeuw en ijs verdwenen, dus als vanouds een snelle Vlakwatercross.

Gedurende het seizoen zien we Ara vd Eijnden steeds beter gaan lopen op de langere afstanden. In Venray op de lange cross liep Ara ook weer een dijk van een wedstrijd en eindigde in het grote deelnemersveld op een fraaie achttiende plek. Chapeau voor Ara.
Bij de M40 liep Stefan van Oosterwijk een vlakke race. Het was voor Stefan pas de tweede cross van het seizoen maar dat hij het nog niet verleerd is was te zien aan zijn mooie vijfde plek in zijn categorie.
Net na Stefan zagen we Edwin Kok over de finish komen. Maar Edwin loopt in een andere klasse en zag zijn lopen bekroond met een tweede plaats bij de M45. Voor Maarten Manders was er dankzij een goed eindschot, waarin hij nog twee lopers wist in te halen, een achtste plek bij de M50 en Georgy Sinelshichkov eindige nog net in de top tien bij de M55.
De volgende podiumplek voor een loper van de Gemertse Atletiek Club was voor Adriaan Dekkers. Ook voor Adriaan was het pas wedstijd nummer twee na zijn marathon avontuur in Valencia. Maar Adriaan liep een sterke race en hij mocht na afloop plaats nemen op plek twee van het podium bij de M60. Henk van Eck werd in dezelfde klasse achtste.
Eefje Melssen liep eveneens de lange cross in Venray. Na een goed opgebouwde race waarin Eefje geen moment verzwakte kwam de loopster uit de Mortel als de nummer drie over de streep bij de vrouwen senioren. Een licht geblesseerde Natalia Fokina mistte met haar vierde plek net het podium bij de V45.
In Venray waren er op de korte cross ook leeftijdsklassen. Hierdoor waren er kansen voor Roel Peters bij de M40. Roel maakte hier dankbaar gebruik van. Na een snelle race finishte hij als eerste in deze categorie en mocht dus op het hoogste podium klimmen. Voor Martijn Stigter verliep de wedstrijd anders dan verwacht doordat hij al na één kilometer zijn enkel omsloeg. Op karakter slaagde Martijn er toch in om zijn wedstrijd te volbrengen en wat punten voor het eindklassement te verzamelen met zijn vierentwintigste plaats bij de M45.
Inge van Veggel kwam aan de start op de korte cross bij de vrouwen senioren. Inge begint haar vorm weer terug te krijgen en liet dit zien door op een mooie vierde plek te eindigen.
Bij de jongens junioren B eindigde Bart Manders op een mooie negende plek en Jelle v Oosterwijk stelde de dertiende plaats veilig. Voor Jeske vd Ligt was er een zesde plek bij de meisjes B .
Nog een wedstrijd te gaan en dan wordt het eindklassement opgemaakt.