Veel GAC junioren op indoor naar den Bosch

Zondag 27 januari gingen deden maar liefst 9 D-junioren mee aan een indoorwedstrijd. Voor enkelen was dit de eerste wedstrijd ooit of de eerste wedstrijd buiten Gemert. In de sporthal in ‘s-Hertogenbosch werd een meerkamp afgewerkt met de onderdelen 35 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen.

Meisjes D-junioren
Sara was bij de meisjes de vorige wedstrijd de enigste GAC-er, maar werd deze keer gevolgd door Luna, Suus, Faye en Dana. Sara haalde 3 persoonlijke records met 6.2 sec op de sprint, maar liefst 1.15m met hoogspringen en een heel keurige 7.07 meter met kogelstoten.
Faye verbeter haar records op sprint 5.9 sec en 5.87m met kogelstoten. Met hoogspringen evenaarde ze haar PR met 1.15 meter. Luna en Dana kwamen voor het eerst buiten Gemert aan de start van een wedstrijd. Luna scoorde meteen erg goed met 6.0 seconde, 5.95 meter met de 2kg zware kogel en sprong 1.05m hoog in een soort horden sprong, benieuwd hoe ze in de zomer gaat hordenlopen. Dana deed het ook erg goed met 6.7 seconde, 0.95 meter hoog en 4.10 meter met de kogel. Voor Suus was het zelfs haar eerste wedstrijd. Met 1.05m op hoog, 5.17 meter met kogel en 6.7 seconde op de 35 meter sprint verbaasde ze zichzelf en haar trainers.

Jongens D-junioren
De jongens zijn al wat meer bedreven met de wedstrijden en dat was goed te zien aan de uitslagen. Alle vier de jongens in de top 6 van de wedstrijd, hiermee maken ze de concurrentie alvast bang voor het komend competitie seizoen. Valentijn mocht uiteindelijk de hoogste trede op het podium beklimmen met twee persoonlijke records waarvan 6.91 meter de de 3 kilo zware kogel en een evenaring van zijn beste prestatie met een hele mooie 1.45 meter bij het hoogspringen. Met de sprint haalde hij 6.3 seconde.
Daan stond na twee onderdelen heel verrassend bovenaan in het klassement, maar moest Valentijn 12 punten voor hem dulden. Met drie nieuwe persoonlijke records van 5.7 sec sprint, 1.30 meter hoogspringen en 6.19 meter bij de kogel kon Daan helemaal tevreden naar huis met zijn derde plaats.
Joris en Lennard, vorige week nog uitgeroepen tot atleten van de maand bij GAC, completeerde het ijzersterke GAC kwartet. Lennard ging naar huis met 3 PR’s 5.7sec, 1.15 meter hoog en 6.10 meter bij de kogel en broer Joris wierp een geweldige 6.94 meter op de kogel (op weg naar de 7 meter) en sprint ook 5.7 seconde op de 35 meter en kwam bij hoog toch nog knap tot 1.10 meter bij het hoogspringen, ondanks dat hij zijn aanloop moest aanpassen vanwege de tribune die in de weg stond.

Overige GAC-ers
Naast de D-junioren stonden nog 11 andere GAC ingeschreven.
Amber behaalde een 3e plaats bij de meisjes mini pupillen. Timo wist bij de jongens mini pupillen zelfs te winnen. Bij de C-junioren behaalde Ralf de overwinning met drie prachtige persoonlijke records.
Alle volledige uitslagen van de GAC-ers vindt u op de website gacgemert.nl

Volledige uitslagen van de GAC-ers