Succesvolle Sylvesterlauf in Pfalzdorf voor de Gemertse Atletiek Club

In het Duitse Pfalzdorf werd het jaar door de lopers van de Gemertse Atletiek Club uiterst succesvol afgesloten. De Sylvesterlauf is ieder jaar weer een hele happening in het plaatsje net over de grens. Een waar dorpsfeest met een groot aantal deelnemers en de vele supporters die rijen dik naast het parcours staan om de vele lopers en loopsters aan te moedigen.
Onder de deelnemers ook een delegatie van de GAC die na afloop van de wedstrijd vijfpodiumplekken , waarvan drie overwinningen, en twee persoonlijke records konden vieren.

De hoofdafstand over 10 kilometer door het centrum en buitengebied van het dorp is niet geheel vlak met af en toe een klimmetje en dan weer heerlijk naar beneden. In deze race was er voor de jonge Stijn van Dommelen een dubbelslag. Stijn noteerde niet alleen een persoonlijk record van 41.24min over de afstand maar was ook nog eens een keer de winnaar bij de Unter 18 categorie. Een prachtig resultaat voor Stijn die sinds enige tijd het lopen wat serieuzer op is gaan pakken.
Ara vd Eijnde die tijdens de kerstloop een p.r. liep, en het onder de veertig minuten bracht, zette in Pfalzdorf ook een prima prestatie neer. Met zijn tijd van 41.05min werd Ara vijfde bij de M30.
WiljoErmers kwam tot 40.07min en een negende plek M35.
Voor StevanLeppink was het enige tijd geleden dat hij nog eens een tien kilometer op de weg liep. Dat hij het nog niet verleerd is liet Stevan zien met zijn tijd van 36.53min. Dit resultaat was meteen goed voor de tweede plaats in zijn klasse M40. Roel Segers noteerde hier 50.01min.
Drie M45 namens de GAC. De snelste was deze keer Erwin van Dommelen met een tijd van 37.33min en een fraaie derde plek. Clubgenoot Edwin Kok finishte tien tellen later in 37.43min als de nummer vier en voor Mark Schonenberg was er een tijd van 50.53min.
Georgy Sinelshchikov liep met 45.41min een nieuw persoonlijk record. Dit resultaat betekende voor Georgy een tiende plaats bij de M55. Ook Frans v Hak eindigde in de top tien. Zijn 46.05min was goed voor plek nummer zes bij de M60.
In Pfalzdorf word ook gestreden voor een teamklassement. De tijden van de vijf snelste GAC lopers waren goed voor een overwinning in dit klassement. Top gelopen!!!
En dan waren er ook nog een drietal loopsters van de Gemertse Atletiek Club die deelnamen aan de Sylvesterlauf en alle drie wisten zij een top tien notering te behalen.
Voor Angela Schonenberg was er en fraaie zesde plek in de klasse V35 met een tijd van 54.27min.
Natalia Fonkina stond helaas net naast het podium. Natalia werd de nummer vier bij de V45 in 48.12min en voor Henny Dekkers was er een overwinning bij de V60. Henny noteerde 49.09min.
In de jeugdloop was er bij de meisjes een overtuigende overwinning voor Eva Kok met een snelle tijd van 11.07min over drie kilometer.