Dertien sportieve Mini/C/B-pupillen schitteren op eigen wedstrijd in Beek en Donk!

Zaterdag 12 januari gingen onze fanatieke atleten Bjorn, Timo, Job, Amber, Lisa van Deursen, Dide, Sem, Justen, Daniaya, Lisa Schrama, Meike, Maud en Sam naar indoor wedstrijd D’n Ouwe Toren in Beek en Donk. Deze dertien atleten waren gesplitst in een C/B-pupillengroep en een Mini-pupillengroep. Anne-Mieke had de eer om samen met zoon Jesper (die de sport-richting in wil)de C/B-pupillen te begeleiden. Sandra had de eer om de Mini-pupillen samen met Jeroen (vader van Timo) te begeleiden. Er werd gestart met de teamestafette. Wat hadden ze een energie en wat wilden ze graag winnen! Bjorn wilde zo graag dat hij een te snelle start had en het parcour even wat kwijt raakte, maar hij herstelde dat ontzettend snel. Samen met de andere zeer gedreven atleten Timo, Job, Amber, Lisa en Dide wisten ze een mooie eindtijd te behalen van 3.28 minuten. De C/B-pupillen Sem, Justen, Daniaya, Lisa Schr., Meike, Maud en sam gingen er ook helemaal voor en wisten met hun gedrevenheid een eindtijd van 3.05 minuten neer te zetten.
Daarna volgden de andere onderdelen.
Het onderdeel hurkhoog was de laatste paar trainingen nog goed geoefend en dat was te zien! Met een hoge eenbenige afzet en heel soms met de armen een beetje mee omhoog werden er veel persoonlijke records behaald! Een opmerkelijke verbetering was er te zien bij Sem. Hij sprong wel 20 centimeter hoger dan zijn vorige persoonlijk record! Hij sprong 0.80 meter hoog. Ook Justen zweefde boven de lat en wist een persoonlijk record van 0.80 meter te behalen. Maud sprong voor de eerste keer op een wedstrijd hurkhoog en ze behaalde meteen 0.75 meter hoog! Maar het allerhoogste sprong Daniaya. Zij behaalde een persoonlijk record van maar liefst 0.85 meter!
Daarnaast was de sprint ook een aantal keren geoefend. Ondanks het vele en gezellige kletsen terwijl ze moesten wachten op hun beurt stonden ze elke keer weer keurig op tijd aan de start en sprintte ze ontzettend snel de baan over. Sam vloog de 40 meter baan over in een tijd van 8.7 seconden. Meike wilde iedereen ook laten zien dat ze snel was en liep het in 8.2 seconden. Amber zagen we nog maar amper starten of ze was al bij de finish! Ze liep het in 7.6 seconden. Alle drie de tijden waren goed voor een persoonlijk record!
Bjorn en Job liepen de 40 meter horden alsof er geen horden stonden! Beiden behaalden een persoonlijk record. Bjorn liep het in een tijd van 9.9 seconden en Job liep het in 7.9 seconden!
Dide, Timo, Lisa van D., Sam en Lisa Schr. Lieten ons versteld staan met de enorme kracht die ze hadden in hun armen. Dide vond het allemaal maar erg spannend deze dag, maar stootte toch maar eventjes 1.90 meter ver! Timo stootte 2.10 meter, Lisa van D. 2.20 meter, Sam 2.80 meter en Lisa Schr. maar liefst 5.00 meter! Allemaal weer mooie verbeteringen!
En na lang wachten, want oh wat was het spannend, volgde de prijsuitreiking. Voor drie van onze atleten werd hun inzet en prestaties beloond met een podiumplaats. Zo werd Job eerste en Timo tweede bij de jongens Mini-pupillen! Amber wist bij de meisjes pupillen een mooie derde plaats te behalen! Maar ook de andere pupillen werden beloond voor hun harde werken in een ontzettend gezellige en gemoedelijke sfeer en kregen allemaal een zilveren bekertje mee naar huis. En de trainsters…tja die namen een grote glimlach op hun gezicht mee naar huis van weer een super gezellige wedstrijd!