Atleten van GAC zetten hun beste beentje voor bij de Jaspercross in Asten

Zondag 6 januari gingen in totaal zo’n 35 atleten naar Asten om daar verschillende afstanden in de bossen te gaan lopen. De Jaspercross bevat enkel bultjes en leuke bochtjes en kan met recht een echt crossparcours voor jong en oud genoemd worden!
De pupillen startten in de middag het parcours. De zes A-pupillen Ella Sponselee, Danique Adriaans, Giel Pennings, Giel van Oosterwijk, Remco Adriaans en Kyan Jansen beten de spits af voor de pupillen. Zij liepen 1200 meter. Bij de jongens deden er wel 55 atleten mee! Giel P. wist hier 14e te worden(6.44 minuten), Giel van O. 37e (7.23 minuten), Remco 40e (7.26 minuten)en Kyan 53e (9.05 minuten). Bij de meisjes deden er 30 atleten mee. Ella en Danique lagen dicht bij elkaar. Ella werd 7e (6.46 minuten) en Danique 9e(6.52 minuten).
Daarna volgden de B-pupillen Justen de Vries en Sem Bevers voor de cross van 1200 meter. Justen en Sem lieten beiden een mooie sprint op het einde zien. Justen ging er helemaal voor en dat was zeker te zien aan zijn gezichtsuitdrukking! Hij behaalde dan ook een mooie 5e plek (van 23 deelnemers)met 7.01 minuten. Sem liet zich totaal niet afleiden en sprintte in 8.15 minuten over de finish en werd 20e .
Vervolgens gingen de Mini en C-pupillen jongens en meisjes tegelijk van start voor 1000 meter. Bjorn Adriaans wilde graag zijn eerste plek in het klassement behouden en ging wederom voor het podium. Hij kon niet wachten om daarna op de eerste plek op het podium plaats te nemen! Hij liep de 1000 meter in 5.53 minuten! De C-pupillen meisjes Nikki Ermers, Sam Staadegaard, Lynn Starren en Meike Bevers waren ook erg gedreven. Nikki werd flink gecoacht o.a. door haar vader en ze vloog het parcours over! Met 6.17 minuten werd ze 9e van de 20 deelnemers. Sam, Lynn en Meike volgden elkaar op in het klassement. Sam had een klein beetje opstart problemen maar met een grote lach op haar mond en samen met Lynn als een trouwe vriendin naast haar finishte beiden meisjes als 17e. Zij liepen een tijd van 7.15 minuten. Meike volgde, met een heel mooi constant tempo, direct achter de twee meisjes met een tijd van 7.27 minuten.
De junioren D en junioren C hadden eerder op de dag al gelopen. De gebroeders Besselink , junioren D, namen het op tegen nog 28 andere deelnemers. Zij liepen de 2000 meter. Joris werd 12e met 9.11 minuten en Lennard werd 23e met 10.26 minuten.
Jesper Pluijm, C-junior, liep 3000 meter in 18.04 minuten en werd 16e .
De meisjes junioren C Laurie Santegoeds, Alies van Oosterwijk, Floor Vulders-Jochems en Daphne van der Ligt liepen 2000 meter. Laurie werd 5e (9.36 minuten), Alies werd 8e (9.46 minuten), Floor werd 11e (10.19 minuten) en Daphne werd 17e (13.41 minuten).
Naast deze atleten waren er nog meer mooie prestaties van de GAC-atleten.
Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl!