13e Koppelcross voor Leon Roijackers en Hans Gruijters

Op 27 januari 2019 gingen 10 teams van start bij de 13e koppelcross van Zondag Ochtend Training (ZOT) en Triatlon van GAC. Meestal krijg je het weer wat je verdient. Het regende tot het moment dat er gestart werd en na de laatste finisher begon het alweer te regenen. Tijdens de koppelcross was het echter goed weer. Door de organisatie was het loopparcours op zaterdag al takvrij gemaakt. Op zondag moest nog even met de zaag een boomstam weggehaald worden van het fietsparcours.
Dit jaar waren er weer meer lopers dan fietsers, waardoor een paar teams met 2 dames liepen. Alle teams voldeden aan de reglementen en kwamen dit jaar in aanmerking om te winnen.
Via een loterijtje werd bepaald wie aan elkaar gekoppeld werden. Leon Roijackers is de beste fietser en die werd ook nog eens met Hans Gruijters gekoppeld, die één van de beste lopers is. Alleen pech kon dit koppel van de overwinning afhouden. Ondanks een valpartij in de eerste ronde werden Leon en Hans dan ook als eerste afgevlagd in een tijd van 37 minuten en 16 seconden. Mede door het zware modderige fietsparcours was deze tijd meer dan 3 minuten langzamer dan vorig jaar.
Langzaamaan werd duidelijk dat ook het koppel voor de tweede plaats, Henk Martens en Marco van Hout, steeds meer afstand namen van het team dat op de derde plaats lag en finishten in een tijd van 38 minuten en 36 seconden. Na een verwoede strijd eindigde het team Richard Dwanna en Tinus Meulenbroeks als derde in een tijd van 41 minuten en 49 seconden.
Het was een speciale editie van de koppelcross omdat de Triatlongroep dit jaar vieren dat zij zich 25 jaar geleden bij de Gemertse Atletiek Club hebben aangesloten.
In de Kantine D’n Aanloop werden de prijzen voor de eerste 3 koppels en de wisselbeker voor de winnaars uitgereikt onder de traditionele tonen van de doedelzak van Wilbert van de Boom en een applaus van de andere deelnemers en supporters. Daarna werd het broodjesbuffet met allerlei lekkernijen geopend.
Als afsluiting kreeg het team dat dit jaar laatste werd nog een sportmassage aangeboden door sponsor en deelnemer Ton Vissers.