Winterse bostraining voor Mini/C/B/A-pupillen!

Zondagochtend 16 december kwam er een grote groep van 20 pupillen naar de Handelse bossen. Hier kregen deze enthousiaste kinderen een bostraining van de trainers Sonja, Arie en Sandra. Er werd gestart met een warming-up d.m.v. dobbelen. Elk nummer had een opdracht die verspreid was in de speeltuin in Handel, slalom om de bomen, een achtje maken om de draai-speeltoestellen, rondjes om het basketbalveldje lopen en 5 rondjes om dat veldje. Vol energie waren ze hiermee gestart en waren ze lekker warm geworden. Vervolgens ging de hele groep de bossen in om daar 2 verschillende parcours in de sneeuw te gaan lopen. Eén parcours met een berg en het andere parcours met een kuil, over een boomstam en wat bochtjes. Een echt cross-parcours! D.m.v. dobbelen werd bepaald welk parcours je moest gaan lopen. Wanneer je een parcours gelopen had kreeg je een kaartje. Wie de meeste kaartjes van dezelfde soort had (een kaartje met een sneeuwpop of een kaartje met een handschoen)mocht zich winnaar noemen. Ieder liep ontzettend veel rondjes, soms met zijn drietjes met veel gegiechel, enkelingen waren niet zo’n lopers maar hielden toch keurig vol. Er werd gemopperd dat de dobbelsteen buiten handbereik was en ze zo niet snel konden dobbelen en sommigen hadden geen handschoenen aan met als gevolg koude handen, waar sommigen het zo heet hadden gekregen dat er takken omgedoopt werden als kapstok voor de jassen! Hoe dan ook, wij waren ontzettend trots op alle kinderen, want ze bleven maar rennen en rennen! De laatste 15 minuten was het natuurlijk met al die sneeuw ook tijd om een sneeuwpop te maken. Zo werd Olaf uit de film Frozen gemaakt. Verder werden er natuurlijk ook sneeuwballen gemaakt en gegooid! En tot slot was er ook iets lekkers, spekjes.
Kortom: Een gezellige en geslaagde winterse bostraining voor de pupillen!
De volgende bostraining is zondag 3 februari 2019!