Podiumplaatsen GAC in Neelderveldloop Roermond

Zaterdag 22 december was alweer wedstrijd nummer vijf van negen in het Limbracrosscircuit.
De laatste cross van 2018 bracht de lopers van de Gemertse Atletiek Club een aantal goede resultaten en podiumplekken.

Anders dan de andere wedstrijden van het circuit gaat de Neelderveldloop in Roermond niet door de bossen maar wordt er gestreden rond de voetbalvelden over het gras. En zoals anders jaren wat het ook deze keer een pittige opgave. Het gras wordt almaar zompiger door de vele lopers die er over heen lopen en in de bochten wordt het door de gladde leemgrond almaar lastiger om op de been te blijven.
De eerste wedstrijd van de dag was de lange cross over ongeveer 9500m. Verdeeld over diverse categorie stond hier een tiental GAC-lopers/loopsters aan de start.
Ondanks wat blessureleed mocht Natalia Fokina na afloop van haar wedstrijd het hoogste podium betreden bij de V45. Voor Eefje Melssen zat dat er ditmaal helaas niet in. Eefje eindigde met haar vierde plek bij de senioren helaas net naast het podium.
Wiljo Ermers liep in Roermond , evenals vorig jaar, een goede wedstrijd en was dan ook dit tevreden met zijn vijftiende plaats bij de senioren. Clubgenoten Ivo Starren en Ara vd Eijnden kwamen als zeventiende en achtiende over de streep.
Ook drie GAC-ers bij de M45. Erwin v Dommelen liep zijn eerste cross van het seizoen en legde beslag op een fraaie vierde plek net voor Edwin Kok die de nummer zes werd. Jordan v Lee eindigde in zijn eerste cross ooit ook nog in de top tien met een negende plek.
Een verassend goed lopende Maarten Manders kwam in Roermond op het podium met een hele goede derde plaats bij de M50. Top van Maarten! Georgy Sinielshchikov belegde plek vijf bij de M55.
Bij de korte cross (4700m) M45 was er voor Martijn Stigter een zevende plek wat hem de nodige punten opleverde voor het klassement.
De jongens junioren B liepen dezelfde afstand als de deelnemers aan de korte cross. Op het inmiddels al behoorlijk glibberige parcours was er voor Stijn v Dommelen een elfde plek in het flinke veld jongens. Bart Manders liep een goed opgebouwde race en werd beloond met een vijftiende plek net voor Jelle v Oosterwijk die zestiende werd.
Jeske vd Ligt kon goed uit de voeten op het parcours in Roermond. Na een goede wedstrijd, waarbij ze de afstand op haar directe concurrente in het klassement minimaal wist te houden, passeerde Jeske als de nummer negen de finish.
Floor Vulders-Jochems, Alies v Oosterwijk en Daphne vd Ligt werden bij de MC respectievelijk achtste, tiende en twintigste. Voor Giel v Oosterwijk was er een vijfendertigste plaats in het grote veld A pupillen jongens en Danique Adriaans kwam in dezelfde categorie bij de meisjes tot plek dertien. En last but not least was er voor Bjorn Adriaans een vierde plek bij de jongens mini pupillen.
Volgende wedstrijd voor de meeste van deze GAC – lopers/loopsters is de jaarlijkse Kerstloop op tweede Kerstdag.