Mini/C/B-pupillen laten goede technische uitvoeringen zien in Uden!

Zaterdag 8 december vertrokken alle Mini/C/B-pupillen gezellig samen vanaf de parkeerplaats van GAC naar sporthal De Stigt in Uden! Hier gingen de atleten laten zien hoe goed ze konden stoten, horden lopen, hoogspringen en sprinten! Er waren twee groepen van onze pupillen gemaakt. De B-pupillen Daniaya van der Heijden en Lisa Schrama zaten in team B2 geel. C-pupil Meike Bevers en Mini-pupillen Amber Bevers, Lisa van Deursen, Timo van den Eijnde en Job de Wit zaten in team C2 groen.
Daniaya en Lisa startten met het kogelstoten. Zij waren hier een voorbeeld voor de andere atleten uit hun groep. Een technisch goede geconcentreerde beginghouding met heel goed de elleboog achter wat omhoog en de medicienbal werd keurig met 2 handen naar voren gestoten! Beiden behaalden hier dan ook een persoonlijk record! Daniaya stootte 4.40 meter ver en Lisa 5.00 meter. Ook de Mini/C-pupillen stootten deze dag met veel kracht de bal naar voren en behaalden allemaal persoonlijke records! Lisa stootte 2.30 meter, Timo 2.70 meter, Meike 3.00 meter, Amber 3.10 meter en Job 3.40 meter.
Het onderdeel horden ging ook erg goed! Bij veel atleten zat er al echt een ritme in het lopen en keken ze keurig naar voren. Lisa en Daniaya liepen op een tiende na even snel. Lisa liep 30 meter horden in 6.5 seconden en Daniaya liep het in 6.4 seconden. Deze twee meisjes zijn de laatste weken dan ook enorm gegroeid in het geconcentreerd, serieus meedoen met de trainingen. Bij deze wedstrijd was het resultaat van hun goede inzet dan ook zeker te zien! Ook Timo en Job waren erg snel en aan elkaar gewaagd. Timo liep in 7.2 seconden over de horden en Job in 7.1 seconden. Lisa en Amber waren het derde koppel in de rij dat ook op 1 tiende seconden na even hard liep! Lisa liep in 8.2 seconden over de horden en Amber in 8.1 seconden! Meike bleef ook nog keurig met een mooi ritme in de 8 seconden lopen. Zij liep het in 8.8 seconden.
Het hoogspringen ging voor de Mini/C-pupillen wat minder, maar wat zijn wij trots dat onze pupillen weten dat ze een schotse sprong moeten springen met een schuinrechte aanloop, de benen scharen en eerst met 1 voet op de mat moeten landen! Daniaya liet bij de B-pupillen dan ook aan alle andere atleten zien dat je met een schotse sprong ook je persoonlijk record kunt verbeteren. Zij sprong een persoonlijk record van 0.95 meter.
Naast het hoogspringen was er ook nog het onderdeel sprint. Wat waren onze atleten ongelooflijk snel! Het stukje van de finish tot de dikke mat tegen de muur liepen ze misschien nog wel het snelste, maar die dikke mat was wel de focus om de 30 meter erg hard te rennen! Meike liep de 30 meter in 6.8 seconden, Amber in 6.4 seconden, Job in 6.3 seconden, Lisa v. D en Timo in 6.1 seconden, Daniaya in 5.9 seconden en Lisa Schr. in 5.8 seconden.
De enorme inzet en het laten zien/weten hoe een onderdeel technisch goed is werd beloond door o.a. wat podiumplekken. Zo werd bij de jongens Mini-pupillen Job derde en Timo werd eerste! Bij de meisjes Mini-pupillen werd Lisa v. D. derde en Amber werd tweede!
Wij trainsters zijn weer erg trots op iedereen zijn/haar sportiviteit en geweldige inzet!