Lopers Gemertse Atletiek Club lopen Valencia Marathon

Na drie maanden intensieve voorbereiding reisden een twaalftal lopers en een viertal supporters af naar het Spaanse Valencia om daar deel te nemen aan de marathon.
Zondag 2 december was het dan zo ver.
22.000 deelnemers gingen van start voor de marathon bij een temperatuur van 13 graden. Dus aangenaam loopweer. Gedurende de wedstrijd liep de thermometer op naar 23 graden, wat aan de warme kant maar de verzorging onderweg was perfect.

Snelste GAC-er was Stefan van Oosterwijk. Gedurende de eerste 18km kon Stefan zich goed aan zijn geplande schema houden. Helaas voor hem kreeg hij na die tijd last van kramp waardoor hij het tempo wat moest laten zakken. Maar met zijn eindtijd van 3.06.19uur bleef hij niet ver boven zijn persoonlijk record steken. Stefan was daarom ook uitermate tevreden over zijn optreden.
Peter Verbruggen en Adriaan Dekkers liepen 34 km . samen. Om beurten namen ze de kop en liepen een strak schema met een tijd van rond 3.30uur in het vooruitzicht. Peter kon het tempo goed handhaven en finisht in een mooie 3.34.08uur. Maar Adriaan moest helaas toezien hoe Peter ,met nog een km of acht te gaan, zachtjes bij hem wegliep. Vooral de laatste kilometers had Adriaan flink last van een opspelende knie maar na 3.38.02uur was er voor hem ook de finish.
Na jarenlang blessureleed stond Francien Lenssen in Valencia aan de start van haar twaalfde marathon. En het ging geweldig goed. Relaxed en gefocust lopend liep Francien haar kilometers langs de ideale blauwe lijn over de straten in de Spaanse stad. Francien werd beloond met een geweldige 3.42.07uur. Uiteraard was ze na afloop van haar eerste marathon sinds lange tijd superblij.
Georgy Sinelshchikov en Natalia Fokina lopen regelmatig lange trailruns dus voor hen beiden is de marathon een voorbereiding op deze wedstrijden. Zowel Georgy als Natalia liepen een persoonlijk record over de 42.195m. Voor Georgy stond de tijd stil op 3.47.18uur en Natalia liep voor het eerst onder de vier uur en registreerde een mooie tijd van 3.57.38uur. Top gelopen dus allebei!!
Voor Henny Dekkers betekende de wedstrijd in Valencia haar marathon debuut. Vooraf had Henny haar zinnen gezet op een tijd onder de vier uur maar van een marathon kun je nooit zeggen hoe het loopt. Het lukte helaas net niet maar met haar tijd van 4.06.50uur liep Henny uiteraard een persoonlijk-, maar ook een clubrecord (V60).
Ook Angela Schonenberg liep voor de eerste maal een marathon. Uitlopen was het doel. Een paar maal moest het tempo terug vanwege kramp. Maar Angela zette door en ook zij haalde de finish met een mooie tijd van 4.26.01uur en een persoonlijk record.
Een viertal lopers liepen de 10km. Frans van Hak zette de tijd stil na 44.47min. Voor Anton vd Heuvel was er een tijd van 45.32min en Henk van Eck en Mark Schonenberg liepen respectievelijk 49.50min en 58.42min.
Missie Valencia geslaagd!! Alle lopers van de GAC finishten de marathon en 10km.
Op naar de volgende uitdaging.