Kerstloop GAC 2018

We kijken terug op een mooie editie van de Topvorm Kerstloop! Een nieuw parcours en een record aantal deelnemers. Ruim over de 400 deelnemers stonden op 2e Kerstdag aan de start. Het was koud maar droog en het perfecte weer om de kerstcalorieën van de eerste kerstdag eraf te lopen. Een mooie wedstrijd voor wedstrijdatleten maar ook de trimmers komen in Gemert graag een rondje (of meerdere) meelopen. Er stonden zelfs internationale atleten aan de start.
Dit jaar met een vernieuwd parcours met start en finish op het Ridderplein. Na de start ging het parcours de mooie Kasteellaan op waarna richting Westom gelopen werd. Via het fietspad naar de Heuvel, Heuvelsepad, Hopveld, Binderseind en terug naar het Ridderplein.
Het parcours was geheel verhard en er waren veel positieve reacties van de deelnemers.
Om 10.15 uur klonk het startschot voor de jeugd over 1400 meter.
Allemaal fanatiek op weg naar een mooie tijd en plaats. De eerste drie van de pupillen en junioren meisjes en jongens mochten het podium beklimmen voor een mooie prijs.
Voor alle deelnemers was er een leuk presentje met gezonde snack bij de finish.
Om 10.30 uur klonk het startschot voor alle volwassen atleten die er voor konden kiezen om 1,2, 3 of 4 ronden te lopen, respectievelijk 2.6 km, 5.1 km, 7.5 km of 10 km.
Er waren voor de mannen en vrouwen prijzen voor de 10 km voor de eerste drie.
Luc Schout werd de winnaar bij de mannen in een tijd van 33.04 min. En Cindy van der Avoort kwam bij de vrouwen als eerste over de finish in een tijd van 40.31 min.
Klik hier voor de volledige uitslagen.
Kortom een geslaagde editie met louter positieve reacties. Dit beloofd wat voor volgend jaar.
Deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers bedankt.
Speciale dank voor de sponsors Topvorm, Trackreg en Jumbo. Café d’n Engelenburcht voor de gastvrijheid en Leon Verhofstad voor de foto’s .