Geen Ho Ho Ho, maar Go Go Go voor de Mini/C/B-pupillen met de Kerstloop!

Maar liefst 12 Mini/C/B-pupillen stonden Tweede Kerstdag te popelen om te gaan rennen.
Na wat vertraging door het opspelden van de spreuk ‘Geen Ho Ho Ho, maar Go Go Go’,het vastmaken van een kerstbelletje aan de veters en het lange wachten in de rij bij de toiletten konden de pupillen startten met de warming-up. Daarna waren Fons, Lisa Schr., Meike, Sam St., Nikki, Sem, Amber, Timo, Job, Puk, Bjorn en Justen er helemaal klaar voor om 1250 meter te lopen.
Om 10.15 uur startte de jeugdloop op een geheel vernieuwd parcours. Nieuw was ook dat er een trainster, Anne-Mieke, met de kinderen mee liep. Sandra had deze keer als taak om te coachen, kleding bij te houden en foto’s te maken. En uiteraard even de atleten goed vertellen dat ze Anne-Mieke moesten inhalen…Go Go Go! Dat was ze zeker gelukt! Langs de kant hoorden we de belletjes rinkelen toen ze voorbij snelden. Anne-Mieke en Timo waren erg gezellig samen al kletsend aan het lopen, maar op het laatste moment ging Timo toch nog even zonder Anne-Mieke over de finish.
Als eerste van de jongens pupillen van onze groep kwam B-pupil Fons met een tijd van 7.20 minuten binnen. Hij werd zesde van 24 deelnemers. Direct na Fons kwam B-pupil Justen als zevende binnen met 7.22 minuten. Beiden jongens wilden niet met de spreuk lopen met Go Go Go, maar wij snappen wel waarom. Ze hadden zelf al een enorme drive om zo hard mogelijk te rennen en hadden dat extra zetje niet nodig. Voor hun geen poespas, maar gewoon gaan. Bjorn, Mini-pupil, was apetrots dat hij nummer 1 opgespeld had gekregen. Dat beloofde al veel goeds. Hij wist als eerste Mini-pupil , net achter zijn broer Remco (A-pupil) op een negende plek te eindigen met 7.30 minuten met beiden schoenen nog aan! Na Bjorn volgde Mini-pupil Job met een twaalfde plek. Hij had de 1250 meter gelopen in 8.15 minuten. Een goed voorbeeld voor de rest van het gezin de Wit. Sem behaalde heel relaxed de finish binnen 8.49 minuten . Hij werd achttiende. Na Sem volgde Mini-pupil Timo. Hij finishte keurig als drieëntwintigste met een tijd van 10.03 minuten. Het was gewoon een tactiek om even rustig met Anne-Mieke mee te lopen om vervolgens toch nog even bij het laatste stuk wat harder te gaan rennen.
Bij de meisjes pupillen startte B-pupil Lisa met een grote lach op haar gezicht en het plezier bleef het hele parcours aanwezig. Ze finishte als vierde , achter 3 A-pupillen, met een tijd van 7.53 minuten. Spring in het veld Nikki (C-pupil) kwam als tweede meisje binnen. Ze behaalden met 8.17 minuten een zevende plek. Puk, B-pupil, volgde net na Nikki op een achtste plek met 8.20 minuten. De rest van de meisjes pupillen volgden elkaar keurig direct na elkaar op. Zo liep Amber net ietsjes sneller dan haar broer Sem en eindigde met 8.34 minuten op een negende plek. Sam had al voordat ze startte meters gemaakt door te haasten om op tijd te zijn. Dit was tijdens het lopen niet te zien, want ze kwam als tiende binnen met een tijd van 8.41 minuten. C-pupil Meike, die ook altijd gemotiveerd is, kwam met 8.54 minuten op een keurige elfde plek binnen.
Na een welverdiend appeltje voor de dorst konden de pupillen weer tevreden naar huis om verder te genieten van de Kerstdag! Wij trainsters zijn weer enorm trots op onze pupillen die het op zo’n feestdag een feest vinden om lekker buiten te gaan rennen! Ga zo door…Go Go Go!!