Podiumplekken voor GAC in Stiphout

De derde van negen Limbracross wedstrijden werd gehouden op zondag 11 november in de bossen van Stiphout. Evenals in de twee voorgaande wedstrijden was er opnieuw een flink aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club aanwezig bij de door HAC georganiseerde Molenvencross.

De mannen en vrouwen van de lange cross moesten het spits afbijten met een afstand van 9220m. Dit betekende vier ronden over de paden, heuveltjes en door het losse zand van Stiphout.
Wesley Sleegers, Ara vd Eijnden en Wiljo Ermers waren bij de mannen senioren goed voor respectievelijk plaats veertien, zestien en zeventien.
Voor Stevan Leppink was het de eerste cross van het seizoen. Na een snelle start nestelde Stevan zich mooi in de kop van het klassement bij de M40. Hij wist zijn positie te handhaven en dit resulteerde voor Stevan in een derde plek in zijn klasse. Roel Segers had het niet makkelijk maar liep de wedstrijd uit op karakter en werd dertiende in deze categorie.
Edwin Kok, M45, begint iedere week weer wat beter te lopen en zag zijn inspanningen beloond met een fraaie derde plaats. Volgende doel: de volgende trede op het podium. Voor Christ Korsten was er na een goed ingedeelde race een zesde plek aan de meet.
Maarten Manders bevind zich in een positieve flow en liet dit in Stiphout ook weer merken. Voor Maarten was er een tiende plek bij de mannen 50 en Henk van Eck wist bij de mannen 60 tot plaats zes te komen.
Ook voor Eefje Melssen was het haar eerste crosswedstrijd na haar marathonavontuur in Frankfurt.
De benen zijn nog wel niet helemaal hersteld maar Eefje liep toch een keurige race. Met pas over drie weken de volgende wedstrijd en dus voldoende herstel mogen we van Eefje in Deurne zeker rekening gaan houden.

De korte cross over 4740m met twee deelnemers namens de GAC. Roel Peters werd bij de mannen veertiende en voor Martijn Stigter was er een verdiende zesentwintigste plaats.
De jongens junioren B liepen dezelfde afstand van 4740m en hier GAC jongens aan de start.
Stijn van Dommelen liep een erg sterke wedstrijd. De eerstejaars B junior reikte met zijn vierde plek net niet tot het podium in zijn eerste Limbracross. Jelle van Oosterwijk had wat last van krampen in de kuit en finishte als de nummer negen en Bart Manders eindigde zijn race op de elfde plaats.

Voor de meisjes junioren A en B ging de wedstrijd over een afstand van 3520m. Femke Manders mistte vorig jaar het crossseizoen door blessureleed. In Stiphout was ze echter weer van de partij en voor Femke was er een vierde plaats bij de MA. Jeske vd Ligt kon lang in het spoor van Femke blijven. In de tweede ronde moest ze iets toegeven maar ook Jeske liep een prima race en werd eveneens beloond met een vierde plaats maar dan bij de meisjes junioren B.