Maar liefst 39 atleten van GAC aan de start bij de Molenvencross in Helmond.

Zondag 11 november liepen in totaal 39 atleten, van mini-pupillen tot en met de senioren, de Molenvencross in Helmond. Sommige liepen voor de eerste keer een cross-wedstrijd van de Limbra-competitie.
Zo renden verschillende meisjes en jongens Mini-pupillen en C-pupillen voor het eerst een rondje van bijna 1 kilometer door de bossen. De atleten Amber, Lisa van D., Dide (3 meisjes Mini-pupillen), Sam St., Maud (2 meisjes C-pupillen)en Timo (jongen C-pupil) maakten hun debuut in Helmond. Bjorn (jongen C-pupil) en Fenne (meisje C-pupil) hadden al wat ervaring met het lopen van een cross, maar een beetje spanning was er toch ook bij hun. Ondanks wat spanning stonden al deze atleten in opperste concentratie en met een actieve starthouding klaar om vol enthousiasme de ronde van 960 meter te lopen. Bjorn wist als eerste in zijn categorie te finishen met 4.32 minuten. Timo behaalde ook een podiumplek en werd derde met 5.07 minuten. Bij de meisjes C-pupillen streden 23 meisjes om een podiumplek. Hier wist Fenne een mooie zesde plaats te behalen met 4.28 minuten en Maud volgde haar op met een zevende plek met 4.31 minuten. Sam behaalden voor haar eerste cross al meteen een mooie eenentwintigste plek met 5.13 minuten. De Mini-pupillen Amber, Lisa en Dide liepen qua tijd ook erg dicht bij elkaar. Amber werd al meteen derde met 4.51 minuten, Lisa zesde met 4.57 minuten en Dide negende met 5.07 minuten.
Bij de meisjes A-pupillen liep Thalyz voor de eerste keer een cross van 1470 meter. Zij wist meteen een mooie negentiende plek te behalen in 6.52 minuten. Bij de D-junioren liepen 2 broertjes, Joris en Lennard, voor de eerste keer een cross van 1890 meter. Joris werd elfde met 8.03 minuten en Lennard werd achtentwintigste met 9.47 minuten.
Bij de meisjes Junioren C behaalde Laurie met haar eerste cross meteen een zesde plek door 2500 meter in 11.17 minuten te lopen.
Naast deze debutanten waren ook de meer ervaren atleten aanwezig om lekker in de bossen te rennen en voldaan de finish te bereiken. Bij de meisjes A-pupillen werd Ella achtste, Danique veertiende en Pip werd zestiende. Bij de jongens A-pupillen werd Remco eenendertigste, Giel tweeëndertigste en Kyan vijfenveertigste. Bij de meisjes C-junioren werd Floor, ondanks een verzwikte enkel, achtste. Alies werd elfde en Daphne zeventiende. Ook waren er twee jongens junioren C aanwezig bij de cross, Gijs en Jesper. Gijs werd negende en Jesper vijftiende. Bij de junioren B en junioren A meisjes deed bij elke categorie maar een meisje mee. Jeske werd vierde bij de junioren B en Femke werd vierde bij de junioren A. Bij de jongens junioren B werd Stijn vierde, Jelle negende en Bart elfde.
Daarnaast liepen er ook nog zo’n 11 senioren verschillende afstanden bij deze Molenvencross. Kortom: Een grote opkomst van gedreven Gemertse atleten in Helmond!
Voor meer(uitgebreide) uitslagen zie uitslagen.nl.