Leon Rooijakkers glansrijk winnaar Triathlon Challenge

Op zondag 21 oktober werd de Challenge Competitie 2018 van Triathlon Groep Gemert afgesloten met een Run-Bike-Run. De leidende positie kwam voor Leon Rooijakkers in dit laatste onderdeel niet meer in gevaar. Hij werd met overmacht de winnaar van de Challenge.

De Challenge is de interne competitie die jaarlijks wordt georganiseerd binnen Triathlon Groep Gemert. Dit jaar stonden er van februari tot en met oktober acht onderdelen op het programma, bestaande uit lopen, fietsen, zwemmen of een combinatie daarvan. Leon Rooijakkers wist maarliefst vier onderdelen op zijn naam te schrijven, waaronder de 5 Km run, de 30 Km koers, de ATB endurance en de minitriathlon. Met een ruime marge op de nummer twee won hij met 322 punten glansrijk het eindklassement. Peter van der Putten veroverde voor het eerst in zijn carrière een podiumplaats. Door zijn sterke resultaten gedurende de competitie werd hij met 273 punten tweede in het klassement. Johan van Eemeren schreef het laatste onderdeel, de Run-Bike-Run, op zijn naam en bemachtigde op de valreep de derde podiumplek ten koste van Janny Spierings. Met een verschil van 1 punt grijpt Janny net naast het podium maar eindigt toch verdiend als vierde, haar hoogste klassering tot nu toe. Ook Mireille van Schijndel, de andere dame binnen de Triathlon Groep, was dit jaar goed op dreef. Mireille is knap vijfde geworden en behaalde ook nooit eerder zo’n hoge eindklassering. Mede door afwezigheid in twee onderdelen kwam de winnaar van beide zwemonderdelen, Thijs van Duijnhoven, dit jaar niet verder dan een zesde plaats. Ook Richard Dwanna, winnaar van de koppeltijdrit, moest twee onderdelen verstek laten gaan maar eindigde toch nog op de zevende positie.

Eindklassement Challenge 2018: 1. Leon Rooijakkers 322; 2. Peter van der Putten 273; 3. Johan van Eemeren 270; 4. Janny Spierings 269; 5. Mireille van Schijndel 234; 6. Thijs van Duijnhoven 211; 7. Richard Dwanna 182; 8. John van de Wijngaard 155; 9. Henk Martens 121; 10. Martijn Geerts 116; 11. Inge Nijhoving 90; 12. Johnny Engels 62; 13. Monica Meeks 59; 14. Ton van Duijnhoven 50; 15. Willen van der Krieken/Jos van Hees 48; 17. Bart van Schijndel 45; 18. Jos van den Akker/Rob van Oijen 42; 20. Hans Verbruggen 38; 21. Coen van Schijndel/Laurens van Herpt/Mark van Schijndel 24; 24. Henny Engels 17;