Drie maal podium GAC lopers Maalbeekcross

Zondag 4 november 2018 werd in het Limburgse Belfeld de Maalbeekcross gelopen. Op een selectief parcours met een flink hoogteverschil werden de wedstrijden in de diverse categorieën afgewerkt.
Het parcours lag er prachtig bij en ook de weergoden waren de lopers en loopsters goed gezind.
Een zeventiental lopers waren naar het Limburgse gereisd om deel te nemen aan de tweede wedstrijd in het Limbra crosscircuit.

Voor het eerst dit jaar zijn er bij de lange cross niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen leeftijdscategorieën ingesteld. Bij de V45 lange cross was het Natalia Fokina die na een prima gelopen wedstrijd een mooie podium plek wist te bemachtigen. Een tweede plek was de beloning voor het goede lopen van Natalia.
Ook bij de mannen 45 was er een tweede plek voor een GAC-lopers. Deze plek was voor Edwin Kok. Hij liep voor de eerste maal de wedstrijd in Belfeld en was na afloop enthousiast, niet alleen over het parcours , maar ook over zijn eigen lopen op het pittige parcours.
Bij de mannen senioren was er een achtste plek voor Wesley Sleegers. Wiljo Ermers snelde in dezelfde klasse naar een mooi vijftiende plaats en was zeer content over zijn optreden.
Maarten Manders kon tevreden terugkijken op zijn race. Halverwege moest hij het groepje waarin hij zich bevond laten gaan maar toch was er een goede zevende plaats bij de M50 voor Maarten.
Georgy Sinelshchikov bezette de zevende plaats in de klasse M55 en Henk van Eck finishte eveneens als zevende maar dan bij de M60.
Op de korte cross dit keer slechts twee lopers van de Gemertse Atletiek Club. Roel Peters liep een dijk van een race en de resulteerde in een goede twaalfde plek in het grote veld lopers over de korte afstand.
Martijn Stigter heeft de trainingen ook weer opgepakt en wist in de zware wedstrijd een achtste plek te bemachtigen bij de M45 korte cross.
Ook twee GAC-lopers bij de junioren B. Jeske van de Ligt bezette bij de meisjes B een achste plek en was hiermee een volle minuut sneller dan de editie van vorig jaar. Voor eerste jaars B junior Jelle van Oosterwijk was het ook de eerste keer in Belfeld. Moe gestreden kwam Jelle over de finish en hij behaalde een goede twaalfde plaats
Floor Vulders Jochems en Alies van Oosterwijk verdedigden de Gemertse kleuren bij de meisjes junioren C en werden hier respectievelijk nummer veertien en zestien.
In Belfeld was een viertal GAC pupillen aanwezig. Bij de jongens pupillen A zagen we Remco Adriaans als nummer achtentwintig en Giel van Oosterwijk als tweeëndertigste de finish passeren in het veld van bijna zeventig jongens pupillen. Danique Adriaan finishte als veertiende bij de MPA. En last but not least was er wederom een podium plek voor Bjorn Adriaans. Ditmaal mocht Bjorn zelfs op het hoogste trapje bij de mini pupillen jongens plaats nemen.

Bij de Duvelscross in Lieshout behaalde Christ Korsten een vierde en Ara vd Eijnde een zesde plek.