Mini/C/B-pupillen startten enthousiast de clubkampioenschappen!

Zaterdag 6 oktober stonden in totaal 14 Mini/C/B-pupillen klaar om in het heerlijke zonnetje te schitteren op hun vertrouwde baan! Super enthousiast en vol energie kwamen ze naar de baan. Sommige konden niet wachtten en startten zelf al een warming-up door al in de bossen te gaan lopen! Na de startnummers opgespeld te hebben en de warming-up met de hele pupillengroep kon er om 13.00 uur gestart worden. Er waren in totaal 8 Mini-pupillen,4 C-pupillen en 2 B-pupillen. Mini-pupil Dide deed nog maar haar tweede wedstrijd en liet deze dag al meteen zien dat ze gegroeid was! Ze had eerst nog moeite om aan alle onderdelen mee te doen, maar met soms een heel klein beetje coachen heeft bij deze wedstrijd alle 7 onderdelen keurig gedaan! Met de 40 meter horden en 40 meter sprint was ze al veel sneller geworden! Ze liep de sprint in 9.22 seconden en horden liep ze in 10.90 seconden! Ze werd deze dag vijfde. Mini-pupil Amber schitterde bij het onderdeel hurkhoog. Ze wist maar liefst 0.70 meter hoog te springen! Amber werd deze dag vierde. Lisa behaalde de derde plaats. Ze was net als Dide erg snel en zij liep binnen 4 minuten het verste van de meisjes Mini-pupillen. Ze had 830 meter gelopen! Meike behaalde de tweede plaats en sprong net als Amber een hele mooie hoogte van 0.70 meter bij hurkhoog! Nikki’s spierballen waren deze dag weer tevoorschijn gekomen. Ze liet de vortex maar liefst 10.50 meter ver het veld over vliegen! Ze werd deze dag ook eerste!
Bij de jongens Mini-pupillen namen Job, Timo en Bjorn het tegen elkaar op. Met de 40 meter sprint waren Job en Timo erg aan elkaar gewaagd. Ze liepen beiden erg snel de 40 meter sprint! Job liep het in een tijd van 8.52 seconden en Timo liep het in 8.58 seconden. Bjorn liep net iets minder hard bij de sprint, maar liet Job en Timo een poepie ruiken bij meters maken! Hier wist hij binnen 4 minuten maar liefst 850 meter te lopen. De uitslag van alle onderdelen bij elkaar werd als volgt: Bjorn werd derde, Timo tweede en Job werd eerste!
Bij de jongens C-pupillen was alleen Sem die deze dag mee deed en dus ook eerste werd. Van Sem hadden we nog geen persoonlijk record, maar met een instuif had hij eens laten zien dat hij 2.30 meter ver kon springen. Bij deze clubkampioenschappen sprong hij maar liefst 0.45 meter verder en zette een persoonlijk record van 2.75 meter neer!
De meisjes C-pupillen Puk, Daniaya en Lisa lieten ook wat verbeteringen zien. Puk verbeterde haar persoonlijk record bij het stoten. Ze stootte wel 3.20 meter ver! Daarbij liep Puk de sprint ook zonder te kijken naar de buren (of die koekjes hadden!)! Puk werd in totaal derde. Daniaya begon deze wedstrijd met een erg hoog aantal persoonlijke records. Net als Remco startte ze met 16 persoonlijke records! Ze had van de meisjes uiteindelijk ook de meeste persoonlijke records behaald. Deze wedstrijd helaas geen verbeteringen meer, maar met ontzettend veel plezier behaalde ze een tweede plaats! Lisa liet deze dag op de nieuwe hoogspringmat zien dat het extra oefenen met hoogspringen de vruchten hadden afgeworpen. Ze sprong 0.85 meter hoog. Daarmee behaalde ze een nieuw persoonlijk record. Bij de totale uitslag werd ze eerste!
De 2 jongens B-pupillen Remco en Giel waren deze dag erg aan elkaar gewaagd! Beiden sprongen bijvoorbeeld maar liefst 3.05 meter ver en ze liepen beiden in 4 minuten 950 meter! Het was spannend tot het laatste moment! Uiteindelijk won Giel met maar 2 punten verschil met Remco. Giel behaalde 371 punten en Remco 369 punten.
Nadat de podiumplekken bekend waren volgde ook nog de uitslag van de behaalde persoonlijke records. Remco startte met 16 persoonlijke records en behaalde nog 2 persoonlijke records erbij waarmee hij dus dit atletiekseizoen 18 persoonlijke records behaald had! Hij kreeg dan ook de beker! Giel en Daniaya kwamen erg dichtbij met hun persoonlijke records! Giel behaalde bij de clubkampioenschappen nog 5 persoonlijke records waarmee hij een totaal van 17 persoonlijke records behaalde! Daniaya behaalde 16 persoonlijke records.
Al met al was het een zeer geslaagde sportieve en gezellige dag. De frietjes waren dan ook echt verdiend!