Goede prestaties GAC-lopers in Frankfurt, Etten-Leur en Weert

Het was een drukke dag zondag 28 oktober 2018. Er stonden lopers van de Gemertse Atletiek Club aan de start bij de Marathon in Frankfurt en de halve marathon in Etten-Leur. Maar ook in Weert was een grote delegatie van GAC-ers aanwezig bij de eerste wedstrijd van het veldloopseizoen.

Om tien uur in de ochtend klonk het startschot in Frankfurt voor de hele marathon. De lopers van de GAC waren er klaar voor.
Erwin van Dommelen ging van start met maar één doel voor ogen: een tijd onder de drie uur moest mogelijk zijn. Erwin begon zijn race voortvarend, misschien een beetje te snel, en wist zijn aanvangstempo lange tijd te handhaven. De doorkomsttijden tot en met de 35km waren prima maar na dit punt werd het allengs zwaarder en moest er gevochten worden om door te gaan. Vooral de laatste twee kilometers waren twee lange kilometers. Maar Erwin slaagde glansrijk in zijn missie. In een hele mooie tijd van 2.54.12uur kwam hij over de finish. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record met maar liefst acht minuten!! Chapeau.
Door een onwillige kuit was de voorbereiding voor Frankfurt van Eefje Melssen niet optimaal. De laatste weken ging het gelukkig allemaal weer goed en met misschien wat te weinig kilometers in de benen stond Eefje aan de start voor haar eerste marathon. Haar doel werd dus uitlopen en verder geen verwachtingen. Maar Eefje liep een zeer constante race en liep toch een tijd onder de vier uur. Voor haar stond de klok stil na 3.55.25uur. Een prima debuut.
En ook triatlete Janny Spiering kon terug kijken op een mooie marathon. Voor Janny was er een tijd van 4.06.34min. Tevreden GAC-ers in Frankfurt.

Vier GAC deelnemers bij de halve marathon van Etten-Leur. Er stond een flinke wind op het mooie parcours door het buitengebied van Etten-Leur. Voor Stefan van Oosterwijk stond deze halve marathon in het teken van de voorbereiding van de Valencia marathon op 2 december. Stefan liep zijn kilometers volgens een strak schema en verzwakte nauwelijks op de stukken waar de wind het niet makkelijk maakte. In het veld van 131 M35 was er voor Stefan een mooie zevende plek in een tijd van 1.24.14uur. Martijn Blankers werd in dezelfde categorie een 51e plek en een tijd van 1.41.55uur. Adriaan Dekkers liep lange tijd samen met Martijn en kwam tot een tijd van 1.40.54uur. Dit leverde hem een 42ste plek op bij de M55.
Voor Henny Dekkers was er een ereplaats in de klasse V55. Henny werd tweede in een tijd van 1.46.03uur.

Negentien GAC-ers reisden naar Weert voor de eerste Limbra-cross. Björn Adriaans werd mooi derde mij de mini pupillen. Verder waren er top tien noteringen voor Edwin Kok 6e M40, Maarten Manders 7e M50, Henk v Eck 8ste M60, Natalia Fokina 6e allen op de lange cross.
Jeske vd Ligt 8eMB, Floor Vulders Jochems 8e en Alies v Oosterwijk 9e, beide MC en Giel Pennings 10e JPA.