Gemertse Triatleten strijden in Koppeltijdrit

Op zondag 30 september namen de triatleten van Triathlongroep Gemert het tegen elkaar op in een koppeltijdrit. Dit voorlaatste onderdeel van de Challenge competitie werd gewonnen door Richard Dwanna.

In de koppeltijdrit werd er door de triatleten in duo’s 3 ronden van 9,2 km fietsen op het parcours in Elsendorp afgelegd. De koppels voor elke ronde waren voorafgaand aan deze wedstrijd samengesteld door middel van loting. Hierdoor werd het een spannende wedstrijd waarin de koppels voor elkaar door het vuur gingen. Richard Dwanna, een renner met power, werd gekoppeld aan drie sterke renners, Bart van Schijndel, Johan van Eemeren en Johnny Engels. Met deze koppelgenoten zette hij drie snelle rondetijden neer. Zijn snelste ronde fietste hij samen met Bart in 14 minuut 20. Richard behaalde de meeste punten over drie ronden en werd de winnaar van deze koppeltijdrit. De snelste ronde van de dag werd gereden door het ijzersterke duo Leon Rooijakkers en Johan van Eemeren in 13 minuut 28. Mireille van Schijndel en Ton van Duijnhoven waren de meest constante renners. Zij reden namelijk hun drie ronden in nagenoeg dezelfde tijd. Peter van der putten eindigde als derde en loopt weer in op zijn concurrente Janny Spierings. In het klassement is het verschil tussen beide nog slechts 2 punten in het voordeel van Janny. In het laatste onderdeel van de Challenge competitie, de run-bike-run, op 21 oktober zal beslist worden wie van hen op de tweede en derde podiumplek zal eindigen. In theorie is Leon Rooijakkers al verzekerd van de zege in het eindklassement.

Uitslag Koppeltijdrit: 1. Richard Dwanna; 2. Johan van Eemeren; 3. Peter van der Putten; 4. Johnny Engels / Mark van Schijndel; 6. Bart van Schijndel / Hans Verbruggen; 8. Thijs van Duijnhoven; 9. Janny Spierings; 10. Leon Rooijakkers; 11. Ton van Duijnhoven / Martijn Geerts; 13. Monica Meeks / Mireille van Schijndel.
Algemeen Klassement top 5: 1. Leon Rooijakkers 268; 2. Janny Spierings 229; 3. Peter van der Putten 227; 4. Johan van Eemeren 210; 5. Mireille van Schijndel 196.