Triathlon debuut Martijn Geerts

Op zaterdag 15 september heeft Martijn Geerts zijn eerste officiële triathlon volbracht. Samen met zijn clubgenoot Richard Dwanna nam hij deel aan de 2e editie van de Triathlon024 in Nijmegen.

Martijn is ruim een jaar lid van Triathlon Groep Gemert. Vanwege een hardnekkige loopblessure moest hij zich aanvankelijk beperken tot zwemmen en fietsen. Na het herstel kon hij ook de derde discipline gaan uitoefenen en zich gaan voorbereiden op een eerste sprint-triathlon in en rondom de Spiegelwaal. Met 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen is de Triathlon024 ideaal om een eerste ervaring op te doen met de triathlonsport. Een korte beklimming in elke ronde maakt het fietsparcours, bestaande uit 6 ronden, extra uitdagend. Met een zwemtijd van 15 minuten, een fietstijd van 39 minuten en een mooie looptijd van 26 minuten kwam Martijn in een tijd van 1 uur 29 trots over de finish. Clubgenoot Richard Dwanna, die eerder dit jaar zijn debuut maakte in de kwart triathlon, ging behoudend van start. In voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven wilde hij in deze triathlon niets forceren. Richard kwam een minuut na zijn clubgenoot in een nette 1 uur 30 over de eindstreep. Trots met medaille voor deze prestatie hebben beide aanwinsten van Triathlongroep Gemert de smaak te pakken gekregen voor meer uitdagingen in de triathlonsport.