Succesvol begin wegseizoen GAC – lopers

Na een warme zomer komt het wedstrijdseizoen voor de lopers van GAC weer langzaam op gang.
Afgelopen weekend werd er door de Gemertse atleten gelopen in Boekel en Groeningen en in beide wedstrijden waren er ereplaatsen voor ons GAC-mannen en vrouwen.

Zaterdag 15 september vond de jaarlijkse Padualoop plaats op het terrein van huize Padua te Boekel. De GGZ organiseert deze wedstrijd in samenwerking met de Gemertse Atletiek club. Ruim honderd lopers kwamen aan de start en onder hen een groot aantal GAC-lopers.
Op de vijftien kilometer bij de mannen finishten drie lopers onder het uur. Het was Wesley Sleegers die met een tijd van 55.56min de overwinning naar zich toe trok. Stevan Leppink en Edwin Kok moesten de zege aan Wesley laten en streden samen om de overige twee plekken op het podium .
Het was Stevan die de langste adem had. Hij werd tweede met een tijd van 57.08min en Edwin Kok, die vorige week in Deurne nog een halve marathon liep in 1.22.29uur, kwam na 58.13min over de meet als de nummer drie. Dorus Jaspers finishte als de nummer vier in 1.01.31uur en voor Jordan van Lee was er een nieuwe persoonlijke toptijd en een vijfde plek met 1.02.50uur.
Bij de vrouwen zagen we ook twee loopsters van de Gemertse Atletiek club op het ereschavot. Hier was het Fannie van Bree die met de eer ging strijken. Fannie finishte na een tijd van 1.09.00uur en clubgenote Eefje Melssen liep na een blessureperiode een mooie 1.10.24uur en werd de nummer twee.

Zondag 16 september werd de Maasheggenloop voor de eerste maal in Groeningen gelopen in plaats van in Boxmeer. Ook hier was een delegatie van de GAC aanwezig.
Erwin van Dommelen is in training voor de marathon in Frankfurt eind oktober en de halve marathon in Groeningen was voor Erwin een test om te kijken waar hij staat. Makkelijk lopend passeerde Erwin na de eerste ronde op een vijfde plek in de wedstrijd. Dat hij de race goed ingedeeld had bleek wel toen hij na zijn tweede ronde als de nummer twee overall over de finish kwam. Tweede overall dus en winnaar in de klasse M40 met een prachtig nieuw persoonlijk record van 1.22.07uur. Een zeere contente Erwin dus.
Ook Stefan van Oosterwijk mocht op het podium plaatsnemen. Voor Stevan was er een tweede plek bij de M40 op de (ruim) 10km.

De overige uitslagen van de GAC-lopers zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl