Coen van Schijndel finisher Challenge Almere

Coen van schijndel heeft op zaterdag 8 september de halve triathlon van Almere volbracht. Deze prestigeuze triathlon bestaat sinds 1981 en is na de Ironman op Hawaii de oudste triathlon van de wereld.

In 2013 sloot de Almeerse Holland Triathlon zich aan bij Challenge Family, waartoe vermaarde triathlons over de hele wereld behoren. De Challenge Almere-Amsterdam wint de laatste jaren aan populariteit. Dit jaar waren er maarliefst 500 en 1400 deelnemers op respectievelijk de hele en halve afstand. In de afgelopen 25 jaar begeleidde Coen van Schijndel menig triatleten met het volbrengen van deze triathlon in Almere. Dit jaar stond de Topvorm trainingsbegeleider zelf weer aan de start. In de vroege ochtend begon Coen de Challenge met een zwemronde van 1.9 kilometer in het Weerwater. Na 43 minuten zwemmen kon Coen zijn race vervolgen op de fiets voor een fietsronde van 92,5 kilometer. Ondanks de sterke wind over de lange dijken en door het open polderlandschap, werd de fietsronde afgelegd in een mooie tijd van 2 uur 48. De afsluitende halve marathon, Coen’s sterkste onderdeel, werd gelopen in een scherpe tijd van 1 uur 44. In een goed ingedeelde race, finishte Coen zeer tevreden in het stadshart van Almere aan de Esplanade in een totaaltijd van 5 uur 31. Hiermee eindigde hij succesvol als 16e van de 51 atleten in de leeftijdscategorie 55-59 jaar.