Thijs van Duijnhoven sterkste zwemmer

Thijs van Duijnhoven heeft wederom bewezen de snelste zwemmer te zijn binnen de Triathlongroep Gemert. Op zondag 26 augustus won hij het zesde onderdeel van de Challenge competitie.

Na een korte pauze gedurende de vakantieperiode werd de Challenge competitie hervat met een open water zwemonderdeel over 1 kilometer in recreatieplas Berkendonk te Helmond. Dit onderdeel is een prooi voor de betere zwemmers zoals Thijs van Duijnhoven en Janny Spierings, beide oud-wedstrijdzwemmers. Al direct na het startschot nam Van Duijnhoven de leiding met in zijn slipstream Johan van Eemeren en Janny Spierings. Van Eemeren kon het hoge tempo van Van Duijnhoven niet lang bijbenen en moest afhaken. Spierings daarentegen toonde haar goede vorm en wist Van Duijnhoven te volgen. Dit resulteerde in een spannende strijd tussen beide zwem-specialisten. Spierings zette vlak voor de finish de eindsprint in, op jacht naar de zege. Van Duijnhoven werd tot het uiterste gedreven maar wist de aanval te pareren en nipt te winnen in een tijd van 13 minuut 48. Spierings doet goede zaken voor het algemeen klassement met het behalen van 54 punten. Hierdoor stijgt ze met 210 punten naar een tweede plaats in de rangschikking en passeert ze concurrent Peter van der Putten met 202 punten. Leon Rooijakkers die als vierde eindigde blijft riant aan kop in het klassement met 250 punten. Het volgende Challenge onderdeel op 30 September bestaat uit een koppeltijdrit. Dit onderdeel zou wel eens voor verrassingen kunnen gaan zorgen in het klassement.

Uitslag 1 kilometer zwemmen: 1) Thijs van Duijnhoven 13.48; 2) Janny Spierings 13.58; 3) Johan van Eemeren 14.14; 4) Leon Rooijakkers 14.58; 5) Mireille van Schijndel 15.22; 6) Monica Meeks 15.48; 7) Jos van den Akker 15.53; 8) Peter van der Putten 16.10; 9) Martijn Geerts 17:53; 10) Inge Nijhoving 18.09.