Zonnige en geslaagde ouder-kind wedstrijd op 2 juli

Maandag 2 juli stonden de pupillen en enkele CD junioren te trappelen om samen met hun vader of moeder de strijd aan te gaan onder een stralend blauwe hemel en tropische temperaturen.
Om 18.00 uur begonnen de 30 koppeltjes ouder/kind aan hun drie onderdelen, vortexwerpen, 40 of 60 meter horden en het verspringen. Zoals elk jaar was het vooral voor de ouders oppassen geblazen dat ze geen blessures gaan oplopen zo voor de vakantie, aangezien die toch fanatiek zijn. Al met al waren er maar enkele pleisters en icepacks nodig en werden er vooral hele goede resultaten geboekt, zo vloog de vortex enkele keren dik over de 40 meter en snelde zowel de kinderen als ouders in snelle tijden over de horden.
Aan het eind van de avond gingen de kinderen nog de strijd aan tegen de ouders tijdens de estafette, welke natuurlijk gewonnen werd door de jongste, en in de tussentijd kon de organisatie de uitslagen opmaken bij de drie groepen; de BC en mini pupillen, de A pupillen en de junioren. Na de estafette konden de deelnemers allemaal afkoelen onder het genot van een ijsje, wat dik en dwars verdient was na het zwoegen in deze hoge temperaturen.
Uiteindelijk waren er bij de jongste categorie twee nummers drie, namelijk Remco met zijn vader Arie en Justen met papa Erik, beide met 62 punten, een treetje hoger stonden Britt en Arjan met 64 punten en op de bovenste trede, met één puntje meer, mocht Pip staan samen met Floor.
Bij de A-pupillen waren de verschillen wat groter, met 62 punten zagen we Rick en Roy terug op de derde plaats, ondanks een late binnenkomst stonden Faye en John op de tweede plaats met 67 punten en maar liefst 10 punten meer scoorde de gebroeders Kluijtmans, Daan en Ralf!
De trouwe deelnemers bij de junioren waren ook dit jaar weer Ryan met zijn vader Emiel die eerste werden met 68 punten en Jesper met z’n moeder Anne-Mieke die een keurige tweede plaats behaalde.
Net als elk jaar werd de wisselbeker uitgereikt aan het koppel met de meeste punten overall en dit jaar mogen Ralf en Daan met 77 punten de beker een jaar thuis op de schouw zetten.
Bedankt vrijwilligers en deelnemers voor een hele gezellige, zonnige en sportieve avond. Nu genieten van een welverdiende vakantie.