Bart van Schijndel en Johan van Eemeren Clubkampioen

Op zondag 24 juni vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Triathlongroep Gemert plaats. Deze zijn sinds drie jaar onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de achtste en de kwart triathlon. Door de laagdrempeligheid wint de achtste triathlon aan populariteit. Naast de leden van de traithlogroep namen er dit jaar wederom een aantal gast-atleten deel om kennis te maken met de triathlonsport en/of de triathlongroep. In de achtste triathlon lag John van de Wijngaard lang op kop, mede door een problematische zwem-fiets wissel van titelverdediger Bart van Schijndel. Maar al in de eerste kilometer van 5 km run nam Bart de leiding over en behaalde voor de derde keer op rij de overwinning op de achtste triathlon. Nieuweling binnen de triathlongroep, Martijn Geerts, volbracht zijn eerste triathlon en eindigde zelfs op een mooie vijfde plaats. Het oudste lid van de triathlongroep, Ton van Duijnhoven, leverde ook een knappe prestatie door alle onderdelen met succes uit te voeren en zo te finishen in het individuele klassement. Daarentegen was de jongste deelnemer, Tom van Eemeren (14), met 8 minuten de snelste zwemmer op de 500 meter. In de kwart triathlon moest regerend clubkampioen Leon Rooijakkers helaas verstek laten gaan. Thijs van Duijnhoven en Johan van Eemeren waren nu de favorieten voor de kampioenstitel. Van Eemeren kon op de fiets het verschil maken ten opzichte van Van Duijnhoven die sneller is in het water. Hierdoor wist Van Eemeren de “Bennie Smits Bokaal” in de wacht te slepen. Coen van schijndel eindigde verdiend als derde door in zijn sterkste onderdeel, het lopen, Jos van Hees nog te passeren. Dit jaar was er ook een trio gevormd door de familie Verbruggen en Mark van Schijndel vormde een duo met Erwin van Dommelen, hardloper van de Gemertse Atletiekclub. Erwin liep de 10 km in de snelste tijd van slechts 38 minuten. De clubkampioenschappen waren wederom een succes mede dankzij het toezicht in het water door de duikgroep van de Gemertse Watervrienden en de verzorging van EHBO door Hennie Visser.
Uitslag achtste triathlon: 1. Bart v Schijndel 1.16.40; 2. John vd Wijngaard 1.20.10; 3. Richard Dwanna 1.22.16; 4. Wilbert vd Boom 1.25.23; 5. Martijn Geerts 1.29.22; 6. Mireille v Schijndel 1.31.06; 7. Rene vd Kamp 1.37.27; 8. Ton v Duijnhoven 1.42.57; Charlotte Sweep 1.19.31; Tom vd Elzen 1.21.38; Tom v Eemeren/Hans Vervoort 1.19.28; Monika Meeks/Henk Martens 1.31.08;
Uitslag kwart triathlon: 1. Johan v Eemeren 2.02.40; 2. Thijs van Duijnhoven 2.05.55; 3. Coen v Schijndel 2.15.10; 4. Jos v Hees 2.17.33; 5. Peter vd Putten 2.28.18; 6. Wilco Mansvelders 2.31.37; Mark v Schijndel/Erwin v Dommelen 2.03.18; Hans/Piet/Sander Verbruggen


2.09.42;