Zon, gezelligheid en mooie prestaties voor de GAC-pupillen in Boxtel

Zaterdag 9 juni gingen de C/B-pupillen Remco, Puk, Daniaya, Giel, Lisa en Justen naar AV Marvel in Boxtel. Daniaya en Remco bereiden zich in de auto al voor op een energieke dag. Door rustig wat rond te kijken, af en toe een beetje te vertellen en een kort spelletje verloren ze, naar eigen zeggen, nog niet zo veel energie. Gelukkig maar, want al snel werd de warming-up gedaan bij de baan in Boxtel. Door het warme weer was het wat lastiger om toch vol te houden. Even op het gras liggen was aantrekkelijk, maar er werd al snel genoeg gestart met de teamestafette. De in totaal 12 ronden die ze moesten lopen werd gelopen in 3.14 minuten. De opgespaarde energie konden ze goed gebruiken want ieder moest 2 ronden lopen in die warme zon. Tijdens de estafette werd keurig het stokje in de hand gewisseld tijdens het lopen en werd het stokje onderaan vast gehouden. Na de teamestafette was het meteen door naar hurkhoog. Puk en Giel wilden beiden over hun huidige persoonlijke record van 0.60 meter springen. Met veel doorzettingsvermogen en de romp mooi rechtop sprongen ze 0.65 meter hoog! Na hurkhoog volgden de 40 meter sprint. Ondanks het warme weer gaven ze alle zes alles wat ze in huis hadden en renden als een haas de baan over. Het resulteerde in persoonlijke records voor alle 6 de atleten! Remco liep de 40 meter in 6.8 seconden, Lisa en Daniaya in 7.0 seconden, Giel en Puk in 7.3 seconden en Justen in 7.6 seconden. Daarna volgde een welverdiende pauze om even wat bij te tanken. Ook werd in de pauze de bus naar ‘slingerland’ gestart. Even rustend in de van stoelen gemaakte bus vond er wat ontspanning plaats. Vervolgens moesten ze ‘uitstappen’, want bij het onderdeel slingeren gingen ze laten zien wat ze in hun mars hadden. Bij het slingeren wist Puk dan ook de band wel 2 meter verder te krijgen dan haar laatste prestatie. De band vloog in een mooie rechte lijn 5 meter ver! Ook Lisa liet zien dat ze goed geoefend en opgelet had tijdens de trainingen en slingerde 8 meter ver! Daarna volgden hordelopen. Hier renden Remco over de baan alsof er totaal geen horden stonden en finishte in een tijd van 7.7 seconden! Daniaya en Justen wisten bij vortex werpen nog te schitteren. Beiden behaalden hier een persoonlijk record! Bij Daniaya vloog de vortex 11.50 meter ver en Justen liet de vortex net wat verder komen. Hij behaalde 12.50 meter. Na dit onderdeel eindigden ze met meters maken. Binnen 4 minuten liepen ze in de warme zon alle 6 ongeveer 2 ronden.
Het was een erg gezellige en warme dag. Moe en met nog een klein beetje energie over gingen de atleten weer met mooie prestaties naar huis. Wij trainers zijn dan ook erg trots op al onze atleten!