Triatlongroep succesvol in Nuenen en Terheijden

Inge Nijhoving heeft in Nuenen tijdens de Van Goghloop op zaterdag 2 juni een knappe prestatie geleverd. Ze won de 10 kilometer bij de vrouwen met een scherpe tijd van 41 minuten en 22 seconden. Op zondag 10 juni namen vijf leden vanTriatlongroep Gemert deel aan Triathlon Terheijden, waar Leon Rooijakkers een podiumplek behaalde.

De triathlon in Terheijden wordt met het jaar populairder bij triatleten uit Nederland en België. De wedstrijd is laagdrempelig met een gezellige sfeer en daarom ook geliefd bij de Gemertse Triathlongroep. Coen van Schijndel was de eerste die al vroeg in actie kwam voor de halve van Terheijden, bestaande uit 2.5 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km lopen. Als geen ander weet hij dat een bourgondische levenstijl voorafgaand aan een halve triathlon niet bevorderlijk is voor de optimale prestatie. Daarbij maakte het warme weer het lopen in volle zon nog eens extra zwaar. Desondanks toonde Coen zijn mentale weerbaarheid door zijn race in een tijd van 5:17:45 te volbrengen. Tegen de middag gingen ook de deelnemers van de kwart afstand te water. Deze afstand bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Vanwege de hoge watertemperatuur in rivier “de Mark” was het bij deze afstand verboden om in wetsuit te zwemmen. Zwemmers met een goede techniek zoals oud wedstrijdzwemmer Thijs van Duijnhoven zijn dan in het voordeel. Thijs legde de kilometer af in een snelle tijd van 16 minuut 50. Hij was hiermee de beste in zijn leeftijdscategorie. Thijs finishte uiteindelijk na een sterk optreden op zowel de fiets en tijdens het looponderdeel in een mooie tijd van 2 uur en 12 minuten. Leon Rooijakkers kwam bijna 3 minuten later dan Thijs uit het water maar maakte dit tijdverlies ruimschoots goed op de fiets. In zijn inhaalrace vloog hij met 41 kilometer per uur over het mooie verkeersvrije parcours. Het lukte Leon zelfs om op de fiets de leiding te nemen. Helaas heeft hij de leiding tijdens het lopen niet kunnen handhaven, maar eindigde hij toch verdiend als derde in zijn categorie met een tijd van 2:06:31. Voor Mireille van Schijndel verliep de wedstrijd ook succesvol door de vierde plek in haar leeftijdscategorie te behalen. Na een vlotte zwemkilometer begon ze aan haar fietsbeurt van twee rondes. Pas in de tweede ronde kwam ze helemaal in haar ritme. Het looponderdeel leverde voor Mireille geen problemen op waarna ze voldaan in een tijd van 2:47:44 over de finish kwam. Voor Peter van der Putten stond dit keer ook een kwart op het programma. Normal gesproken geeft Peter de voorkeur aan de langere afstanden waarbij het vooral aankomt op duurvermogen. Vanwege een volgeboekte halve moest hij uitwijken naar de kwart afstand. Met het warme weer heeft Peter zijn tempo aangepast en de wedstrijd op gevoel volbracht in een mooie tijd van 2:36:32.