Recordregen in mini triathlon Challenge

Op zondag 3 juni stond het vijfde onderdeel van de Challenge competitie van Triathlon Groep Gemert op het programma. De Gemertse triathleten toonden aan in vorm te zijn. In dit onderdeel, een mini triathlon, werd namelijk door vrijwel alle triathleten een persoonlijk record behaald ten opzichte van de behaalde resultaten in 2016.
De mini triathlon, bestaande uit 350 m zwemmen, 19.2 km fietsen en 4.5 km lopen, werd gehouden rondom recreatieplas Berkendonk in Helmond. Om 9.45 uur werd het startschot gegeven en doken de Gemertse triathleten het Berkendonkse water in. Door de hoge temperaturen van de afgelopen periode was het water flink opgewarmd en was een wetsuit overbodig tijdens het zwemmen. Hierdoor kon er snel gewisseld worden tussen het zwem en fietsonderdeel. Het was Johan van Eemeren die als eerste uit het water kwam en kon beginnen aan de 19.2 km lange tijdrit. Maar zijn voorsprong op de leider in het klassement Leon Rooijakkers was miniem. Al snel had snelheidsduivel Rooijakkers de koppositie overgenomen van van Eemeren en gaf deze ook niet meer uit handen. Rooijakkers schreef wederom de overwinning op zijn naam en dook met een tijd van 54.00 minuten onder het op zijn naam staande oude parcoursrecord van 56.16 minuten. Met een flinke slotinspanning finishte Peter van der Putten als derde op kleine afstand voor Jos van Hees en wist zo wederom kostbare punten te bemachtigen ten opzichte van zijn concurrente Janny Spierings. John van de wijngaard verbeterde zijn tijd met maar liefst 7 minuten. Maar desondanks verloor hij zijn derde plaats in het algemeen klassement aan Janny Spierings die voor hem over de streep kwam. Mireille van schijndel, die in voorbereiding is voor de kwart triathlon van Terheijden, kon ook weer punten achter haar naam bijschrijven. Dit jaar heeft Mireille nog in elk Challenge onderdeel punten gescoord, wat haar tot nu toe een verdiende vijfde plek in het klassement oplevert. In de volgende editie op zondag 26 augustus zijn er voor de betere zwemmers maximale punten te scoren. Dan staat 1 km zwemmen, wederom in Berkendonk, op het programma.
Stand algemeen klassement: 1. Leon Rooijakkers 202; 2. Peter van der Putten 162; 3. Janny Spierings 156; 4. John van de Wijngaard 155; 5. Mireille van Schijndel 135; 6. Johan van Eemeren 133; 7. Henk Martens 121; 8. Richard Dwanna 108; 9. Thijs van Duijnhoven 81; 10. Johnny Engels 62; 11. Inge Nijhoving 54; 12. Jos van Hees 48; 13. Rob van Oijen 42; 14. Ton van Duijnhoven 33; 15. Coen van Schijndel/Laurens van Herpt 24; 17. Bart van Schijndel 23; 18. Martijn Geerts 19; 19. Henny Engels 17; 20. Hans Verbruggen 16.