NK atletiek Utrecht

Afgelopen weekend werden in Utrecht de Nederlandse Kampioenschappen atletiek georganiseerd. Namens de Gemertse Atletiek Club mocht Bas van de Burgt hieraan deelnemen.
Bas had zich rechtstreeks geplaatst voor het hoogspringen en voor de 110m horden. Voor de 10-kamp had hij zich ook ingeschreven, maar daarop stond hij 1e reserve. Helaas voor Bas waren er geen afmeldingen en moest Bas zich gaan focussen op het hoog en de horden.
Het hoogspringen begon op een aanvangshoogte van 1.80m en zonder problemen haalde Bas de 1.90m in dit sterke deelnemersveld. De 1.95 was voor hem dit weekend net een fractie te hoog.
De 110m horden waren verdeeld in 3 halve finales en de atleten hadden net als alle andere sprintnummers last van de sterke tegenwind. Met 1.9m/s tegenwind liep Bas een keurige tijd van 15.51sec, slecht 0,14sec boven zijn PR en liet hiermee enkele snellere gekwalificeerde deelnemers achter zich.
Al met al een keurig verlopen NK en op naar de meerkamp in Best over 2 weken.