Bas en Muna Brabants Kampioen Meerkamp

In de door GAC zelf georganiseerde Brabantse Kampioenschappen Meerkamp, heeft de Gemertse Atletiek Club twee brabantse kampioenen bij mogen schrijven. In de wedstrijd namen atleten uit heel Nederland deel, maar alleen de brabanders mochten strijden om het Brabantse kampioenschap.

Muna kampioen bij de junioren
Muna Isgoowe is bij de meisjes junioren A, als eerste geeindigd op de 7-kamp. De gemertse atlete presteerde de gehele 7-kamp heel gedegen en had zelfs nog twee persoonlijke records op het kogelstoten en met het speerwerpen. De eerste dag startte ze met 19,92 sec op de 100m horden, 1.30m met hoogspringen, 8.18m met kogel en liep ze de 200m in 30,49 sec. De tweede dag sprong ze 4,16m ver, wierp ze de speer naar een nieuw pr van 24,19m en liep ze de 800m in 3.13,56min.
Muna is nog 1e jaars A-junior, zij kan dus volgend jaar haar titel proberen te verdedigen.

Bas kampioen bij de senioren
Voor Bas van de Burgt, was deze wedstrijd een mooi moment om te kijken hoe het gaat met de vorm. Bas wil over 2 weken deelnemen aan het NK meerkamp, maar staat daar met zijn vorige puntentotaal momenteel 13e op de lijst, terwijl er maar 12 atleten mogen deelnemen aan het NK. Zijn nieuw behaalde puntentotaal op de brabantse is wel voldoende voor een plek bij de eerste 12, maar dat telt helaas niet meer. Voorlopig is hij nu dus 1e reserve.
Bas was de verdedigend Brabants kampioen en door het winnen van 5 onderdelen was de basis voor een nieuw kampioenschap alweer stevig gelegd. De 10-kamp begon hij sterk op de 100m in 11,76sec en een goede vertesprong van 6,25m. Op kogel haalde hij een nieuw onverwacht PR van 11,73m en met lichte moeite toch nog over een mooie hoogte van 1,93m, sloot hij de dag af in een nieuw PR van 53,25sec op de 400m.
De tweede dag begint met zijn sterkste onderdeel, de 100mh. Hierop evenaarde hij zijn PR in 15,37sec, vervolgens discus in 33,43, polsstok 3,40m en speerwerpen 41,10, drie acceptabele prestaties. De 10-kamp sloot hij af met een PR op de 1500m in 4.51,20min en behaalde hij ook nogeens een nieuwe puntentotaal record van 6204 punten.