Atleten actief op avondwedstrijd Best

Vrijdagavond 1 juni namen 4 atleten deel aan een avondwedstrijd in Best. Doordat de nieuwe atletiekbaan in Eindhoven nog steeds niet gereed is, week de organiserende vereniging Asterix uit naar Best voor hun jaarlijkse instuifwedstrijd.
Milan Bakker nam deel aan de sprint driekamp, bestaande uit de 60m, 100m en 200m. Slechts een Belgische leeftijdsgenoot moest Milan voorlaten in het eindklassement. Met respectievelijk 8.20sec, 12.95sec en 26.42sec werd hij keurig tweede met twee persoonlijke records.
Jilly School en Lynn van Oosten kwamen in actie op de werp driekamp. Speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten stond er op het programma. Lynn behaalde 2 persoonlijke records: 8.01m met kogel en 17.21m met speerwerpen. De discus viel na 16.18m op de grond. Jilly wist zelfs op alle drie de onderdelen haar PR te verbeteren tot 18,19m, 19,92m en 8.12m. Super goed gedaan dames.
Bas van de Burgt is ter voorbereiding op het Brabantse kampioenschap meerkamp, dat op 9 en 10 juni op onze eigen accommodatie in Gemert wordt georganiseerd wat wedstrijdritme aan het opdoen. In Best liep hij de 400m in 54.69 sec en wierp hij de 7kg kogel naar 11,23 meter, dus met de vorm zit het wel goed.